KYK mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

KYK mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2018 11:57

KYK mülakat sonuçları, eski hükümlü, güvenlik görevlisi ,temizlik hizmetlisi, bakım onarım ve engelli kadrosu için ilk aşamayı geçen adaylar için gerçekleştirildi. KYK mülakatlarından çıkan adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağına dair detayları internet üzerinden sorgulamaya başladı. Peki, KYK mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte binlerce kişinin merakla araştırdığı sonuçlar hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

KYK mülakatlarının çoğu merkezde 14 Eylül tarihinde tamamlanmasının ardından gözler mülakat sonuçları bilgisine çevrildi. Kurumun açtığı eski hükümlü, güvenlik görevlisi ,temizlik hizmetlisi, bakım onarım ve engelli kadrosuna başvuran ve sonraki aşamaya geçen adaylar, sözlü mülakat sonuçlarının açıklanacağı tarihe kilitlendi. Peki, KYK mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, bazı bilgiler

KYK MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvurulan pozisyonlara yönelik soruların yöneltildiği KYK mülakatlarının ardından gözler sonuçlara çevrildi. Ancak 14 Eylül tarihinde sona eren mülakatların ardından sonuçların açıklanacağı tarih hakkında bir bilgi verilmedi. 

Yapılacak sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilecek olup başarı notunun belirlenmesinde; KPSS puanının %70'i, sözlü puanın %30'u alınmak suretiyle başarı sırası belirlenecek. Sınav kurulunca, başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle açık iş sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecek. Sınavda başarılı olup da işe başlamayanlar ile deneme süresi içinde işten ayrılanların yerine, yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle yerleştirme yapılacak.

Haberin Devamı

Sınavda başarılı olup da işe başlamayanlar ile deneme süresi içinde işten ayrılanların yerine, yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle yerleştirme yapılacak.

Sözlü sınav adayların mesleki bilgi ve görevle ilgili bilgi ve becerilerine ilişkin konularda, yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapıldı.

GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ

Göreve başlamaya hak kazanan adaylar ilgili il müdürlüklerine istenilen belgeleri belirtilecek tarihe kadar şahsen teslim edeceklerdir. Posta, kargo veya kurye ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Ancak fiilen askerlik görevinde bulunanlar ile hastalık veya
doğum mazereti nedeniyle belgelerini teslim etmeye gidemeyecek durumda olanlar (durumlarını belirten askerlik belgesi, doğum raporu veya hastalık raporu ibraz etmeleri kaydıyla) belgelerini yakınları aracılığıyla teslim edebileceklerdir.

Belgeleri teslim alınan adayların, Arşiv Araştırmasının sonuçlanmasını müteakip yazılı tebligat yapılmak suretiyle göreve başlamaları sağlanacaktır. Doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle gelemeyecek durumda olanların; bu durumlarını belgelendirmeleri halinde kanuni mazeretlerinin sona ermesini göreve başlamaları sağlanacaktır.

 

BAKMADAN GEÇME!