KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman? KYK burs başvurusu

Güncelleme Tarihi:

KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman KYK burs başvurusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2018 10:23

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından geçtiğimiz yıl, lisans öğrencileri için aylık 425 TL burs desteği verilmişti. KYK her yıl olduğu gibi bu yılda öğrencilere burs ve öğrenim kredisi desteği vermeye devam edecek. Burs başvurularının henüz başlamaması üniversiteli gençleri meraklandırdı. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman?

Haberin Devamı

Üniversite yerleştirme sınavlarının sonuçlarının açıklanmasının ardından yüksek öğretime adım atan öğrencileri burs heyecanı sardı. Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan KYK yurt başvuru sonuçlarının ardından gözler bu kez KYK burs ve öğrenim kredisi başvurularına çevrildi.  İşte, 2018 KYK burs başvuruların dair merak edilen detaylar...

2018 KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları henüz başlamadı. Kredi burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak. Geçtiğimiz yıllara bakıldığında KYK burs ve öğrenim kredileri başvuruları, ekim ayının ilk haftalarında başlıyor. Konu hakkında resmi bir açıklama ya da gelişme olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

Burs/kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

Haberin Devamı

ÖNCELİKLİ OLARAK BURS VERİLECEK ÖĞRENCİLER

Şehit, gazi çocukları, anne ve babası vefat edenler, tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğunu belgelendirenler, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular ilgili belgeleri ibraz ettikleri takdirde KYK bursundan öncelikli olarak faydalanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!