KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman yapılacak? Ek kontenjan yurt başvuruları başladı!

Güncelleme Tarihi:

KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman yapılacak Ek kontenjan yurt başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2019 18:51

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kredi ve burs başvuruları için yüksek öğrenimde eğitim alan öğrencilerin bekleyişi devam ediyor. Her yıl üniversite öğrencilerine geri ödemeli ya da karşılıksız maddi destek sağlayan KYK'nın, bu yıl kredi ve burs başvuru işlemlerini ne zaman başlatacağı gündemdeki yerini koruyor. Peki, 2019 KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman yapılacak? Başvuru tarihi açıklandı mı? İşte, merak edilen KYK burs başvuruları hakkında detaylar.

Haberin Devamı

İlk defa bir yüksek öğretim programına girmeye hak kazanan ya da öğrenimlerine devam eden öğrencilerin KYK burs ve kredi başvurularına yönelik beklentileri son günlerde arttı. KYK, yaptığı açıklamada üniversiteye ek kontenjan, özel yetenek sınavı ile yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler için yurt başvurularının başlatıldığını duyurdu. Daha önce kurumdan yapılan açıklamada, burs ve kredi başvurularının ek kontenjanla üniversitelere giren öğrencilerin, kayıt işlemlerinin tamamlanmasından sonra başlayacağını belirtilmişti. Peki, KYK kredi ve burs başvurular başladı mı? İşte, merak edilen soruların cevabı...

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK, burs ve kredi başvuruları için henüz bir tarih açıklamasında bulunmadı. Ancak, üniversiteye ek kontenjan, özel yetenek sınavı ile yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler için yurt başvuruları başlatıldı.

Haberin Devamı

Bu bilgiler baz alındığından KYK burs başvurularının ekim ayında başlaması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI’NDAN BURS AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde bir konuşma yaptı. Konuşmasına 2019-2020 akademik yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek başlayan Erdoğan, yeni akademik yılda hocalara ve öğrencilere başarı temennisinde bulundu.

Öğrencilere verilen kredi ve burs desteklerine ilişkin de bilgi veren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kredi veya burs olarak olarak lisans öğrencilerimize aylık biliyorsunuz 500 lira ödüyoruz. Şimdi yeni bir zam daha gelecek. Yüksek lisans öğrencilerimize bin lira, doktora öğrencilerimize bin 500 lira veriyoruz. Bu imkandan faydalanan öğrenci sayısı 1 milyon 613 bindir. Harç filan var mı? Kaldırdık mı, kaldırdık. Harç verildiği zaman kıyamet koparanlar acaba şimdi nerede? Şimdi ortada yoklar. Ama biz devlet olarak milletimize karşı olan o görevi de yerine getirdik. Üstelik Türkiye attığımız tüm bu tarihi adımlara rağmen, nüfusa göre, üniversite sayısı bakımından hala oldukça mütevazi bir yerde bulunuyor.

Haberin Devamı

KİMLER BURS VE KREDİ ALABİLİR?

Burs ve öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Kurum tarafından kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırmaktadır. Beyanlarının doğru olmadığı tespit edilenlerin ise burs ve öğrenim kredisi hakkı iptal edilmektedir.

Öğrencilerin, İnteraktif müracaatlarını yaparken her alanı dikkatlice incelemeleri, konuyu tam olarak kavradıktan sonra ilgili alanları cevaplanmaları gerekmektedir.

Hatalı, eksik ya da gerçeğe aykırı beyanda bulunma burs ve öğrenim kredisi alımını engellemektedir.

Evli olan öğrenciler ise sosyo-ekonomik durumları ile ilgili olarak eşlerinin sosyo-ekonomik bilgilerini ve çocuklarını beyan etmek zorundadırlar.

Haberin Devamı

Öğrenciler, müracaatların bitim tarihinden itibaren öğretim durumunda meydana gelen değişiklikleri, müracaat tarihinin bitimini takip eden 30 gün içinde Kuruma durumunu anlatan bir dilekçe ile bildirilmesi gerekli ise belgelemesi halinde değişiklikler değerlendirmede dikkate alınacaktır.

Burs ve öğrenim kredisi müracaat sonuçları muhtemelen kasım Sonu veya aralık ayları içerisinde belli olmakta ve Kurumun web sayfasında ilan edilmektedir.

Ayrıca, öğrencilerin ev adreslerine herhangi bir tebligat yapılmamakta olup sadece burs veya öğrenim kredisi kazanan öğrencilerin Kuruma vermiş oldukları elektronik posta adreslerine bilgi gönderilmektedir. Bu yüzden elektronik posta adresinizi başvuruda yazar iken doğru yazıp yazmadığınızı kontrol ediniz.

Haberin Devamı

İLK DEFA BURS / ÖĞRENİM KREDİSİ ALACAK ÖĞRENCİLERİN YAPACAKLARI İŞLEMLER

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir.

Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

BAKMADAN GEÇME!