KYK burs ve kredi başvurusu 11 adımda tamamlanıyor... Başvurular ne zamana kadar sürecek?

Güncelleme Tarihi:

KYK burs ve kredi başvurusu 11 adımda tamamlanıyor... Başvurular ne zamana kadar sürecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2018 20:14

KYK burs ve kredi başvurularıyla ilgili süreç dün yapılan açıklamayla birlikte başladı. Milyonlarca üniversite öğrencisi eğitim ve öğretim hayatlarına destek sağlaması amacıyla KYK burs ve kredi başvurularını yapmaya başladı. KYK burs ve kredi başvurularını E-Devlet üzerinden gerçekleştirecek olan öğrencilerin yanı sıra, 15 yaş ve altındaki öğrencilerin başvurusu ise Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun resmi internet sitesi üzerinden alınacak. Peki, KYK burs ve kredi başvuruları için son gün ne zaman?

Haberin Devamı

Üniversite eğitimi gören öğrencilerin merakla beklediği KYK burs başvurusu, 15 Ekim Pazartesi akşamı öğrencilerin erişimine açıldı. 21 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek olan KYK burs başvurusu, sonuçların açıklanmasının ardından öğrencilerin E-Devlet üzerinden taahhütname onayı yapmaları ile devam edecek. İşte, KYK burs başvurusu yapmadan önce dikkat edilmesi gereken detaylar ve bazı bilgiler

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN 11 ADIMDA TAMAMLANACAK

E-Devlet kapısı üzerinden yaklaşık 15 dakikada tamamlanabilecek olan başvurular, 11 adımda tamamlanacak. Öğrencilerin KYK burs başvurusu esnasında karşılaşacağı adımlar şunlar olacak;

Başvuru Bilgileri

Kimlik Bilgileri

Öğrenim Bilgileri

Bilgilendirme Mesajı

Adres Bilgileri

Özel Durum Bilgileri

Aile Bilgileri

Ziraat Bankası Bilgilendirme

Haberin Devamı

Ziraat Bankası Ürün Başvuruları

Önizleme

İşlem Sonuç

Burs/kredi başvurusunu iptal etmek için ne yapılması gerekmektedir?

Kimi zaman burs ve kredi başvurusu yapan öğrenciler, çeşitli sebeplerle başvurularını iptal etmek isteyebiliyor. KYK’nın resmi sayfasında yer alan açıklamaya göre, yapılan başvuru sonucunda öğrenciye burs/kredi tahsisi yapılsa burs/kredi taahhütnamesi onaylanmadığı sürece öğrenciye ödeme yapılmamaktadır.

İkinci öğretim öğrencileri burs/kredi alabilir mi?

İkinci öğretim öğrencileri de KYK burs ve kredilerinden faydalanabiliyor. KYK’dan burs/kredi almak üzere müracaatta bulunan ikinci öğretim öğrencileri, belirtilen şartları taşımaları durumunda burs/kredi alabilmektedir.

Burs/kredinin erken kesilme sebepleri nelerdir?

Burs ve kredi hakkı kimi durumlarda geride alınabilmektedir. Öğrencinin kayıtlı olduğu eğitim kurumundan, öğrenciler hakkında burs/kredi almasına engel teşkil edecek bilgilerin verilmesi halinde öğrencilerin burs/kredileri kesilmektedir. Ödenmeyen krediler borç olarak kaydedilmemektedir.

15 YAŞ ALTI ÖĞRENCİLER BAŞVURULARINI FARKLI EKRANDAN TAMAMLAYACAK

KYK burs ve kredi başvurularını E-Devlet üzerinden gerçekleştirecek olan öğrencilerin yanı sıra, 15 yaş ve altındaki öğrencilerin başvurusu ise Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun resmi internet sitesi üzerinden alınacak. 15 yaş ve altındaki öğrenciler, başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte KYK İl Müdürlüğü'ne velisiyle birlikte giderek işlemlerini tamamlayabilecek. 

Haberin Devamı

15 YAŞ ALTI ÖĞRENCİLERİN KREDİ VE BURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURULAR 21 EKİM PAZAR GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK

KYK'dan yapılan açıklamaya göre, 2018-2019 öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri burs ve kredi başvurularını 15-21 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

KYK.BURS BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

Başvurularda, öğrencilerin öğrenim bilgilerini kontrol etmeleri ve başvuruyu doğru şekilde tamamlamaları gerekiyor. KYK'nın burs ve kredi hizmetinden yararlanmak isteyen öğrencilerin 21 Ekim 2018 günü saat 23.59'a kadar başvurusunu tamamlaması gerekiyor. Başvurusunda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler de aynı tarihler arasında bilgilerini güncelleyebilecek.

Haberin Devamı

BAŞVURULAR E DEVLET'TEN

Burs/kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

HATALI BAŞVURULAR GEÇERSİZ SAYILACAK

Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamamaları için öncelikle e-Devlet’e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yapılan başvurular geçersiz sayılacak.

Haberin Devamı

İLK 100'E GİRENLER ÖNCELİKLİ OLACAK 

ÖSYM'nin gerçekleştirdiği Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) ilk 100'e giren öğrenciler, ham puan bazında değerlendirilecek. Bu öğrencilerin burs alma imkanı artış gösterecek. 

ÖNCELİKLİ OLARAK BURS VERİLECEK ÖĞRENCİLER

Şehit, gazi çocukları, anne ve babası vefat edenler, tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğunu belgelendirenler, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular ilgili belgeleri ibraz ettikleri takdirde KYK bursundan öncelikli olarak faydalanacak.

Başvuru esnasında öncelik durumu olduğunu beyan eden öğrencilerin ilgili belge ile durumunu anlatan dilekçeyi "Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No: 25 Çankaya /Ankara" adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına 21 Ekim 2018 tarihine kadar elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

BURS MİKTARI NE KADAR?

Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde öğrencilere takdim edilen 425 liralık Ön Lisans ve Lisans bursu bu yıl, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıkladığı gibi 500 lira olacak. 500 liralık burs ve kredi ödemeleri, yeni yıl itibariyle başlayacak. Yapılan açıklamada, yeni yılda yüksek lisans öğrencilerinin 1000 lira, doktora öğrencilerinin ise 1500 lira burs ya da kredi ödemesi alacağı yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!