KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Tarih belli oldu mu?

Güncelleme Tarihi:

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak Tarih belli oldu mu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2018 19:04

KYK burs başvuru işlemi yapan vatandaşların merakla araştırdığı sonuçlar için sorgulamalar devam ediyor. Başvuru işlemlerinin sona ermesinin üzerinden 1 hafta geçmesiyle birlikte birçok öğrencinin gündeminde yer alan KYK burs başvuru sonuçları, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yapacağı değerlendirmenin sona ermesiyle birlikte erişime açılacak. Peki, KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, merak edilen o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

KYK burs başvuru sonuçları hakkında detayları merak eden vatandaşlar, konuyla ilgili detayları kurumun resmi internet sitesi üzerinden sorgulamaya devam ediyor. Hak kazanmaları halinde aylık 500 lira burs tahsis edilecek olan öğrenciler, Ziraat Bankası üzerinden açacakları hesap aracılığıyla bu ödemeleri çekebilecek. Peki, KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o konu hakkında tarih detayları

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Değerlendirme işlemlerini birçok devlet kurumuyla birlikte yapan Kredi ve Yurtlar Kurumu, KYK burs başvuru sonuçları hakkında resmi bir açıklama yapmadı. Fakat, geçtiğimiz yıl KYK burs başvuru sonuçlarının 23 gün içerisinde açıklandığı düşünülürse, bu yılki KYK burs başvuru sonuçlarının 12 ya da 13 Kasım tarihinde öğrencilerin erişimine açılacağı öngörülebilir.

Haberin Devamı

BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ AYIN KAÇINDA YAPILIYOR?

Öğrenim desteği almaya hak kazanan öğrenciler, kendilerine tahsis edilen burs ya da krediyi TC Kimlik Numarasının son hanesine göre ayın 6'sı ve 10'u arasında alabilecek. 

Buna göre, TC Kimlik Numarasının son hanesi 0 olanlar her ayın 6'sında, 2 olanlar her ayın 7'sinde, 4 olanlar her ayın 8'inde, 6 olanlar her ayın 9'unda, 8 olanlar her ayın 10'unda ücretlerini alabilecek.

BURS ALAMAYAN ÖĞRENCİ KREDİ ALABİLECEK

Beyan ettikleri bilgiler dahilinde burs alması uygun görülmeyen öğrenciler, öğrenim kredisi imkanından faydalanabilecek. Burs ödemeleri ile aynı miktarlarda gerçekleştirilen öğrenim kredisi ödemeleri, öğrencinin eğitim öğretim hayatını tamamlamasının ardından geri talep edilecek.

BURS MİKTARI NE KADAR?

Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde öğrencilere takdim edilen 425 liralık Ön Lisans ve Lisans bursu bu yıl, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıkladığı gibi 500 lira olacak. 500 liralık burs ve kredi ödemeleri, yeni yıl itibariyle başlayacak. Yapılan açıklamada, yeni yılda yüksek lisans öğrencilerinin 1000 lira, doktora öğrencilerinin ise 1500 lira burs ya da kredi ödemesi alacağı yer aldı.

BAKMADAN GEÇME!