KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman hangi gün açıklanacak? KYK sonuç tarihi belli oldu mu?

Güncelleme Tarihi:

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman hangi gün açıklanacak KYK sonuç tarihi belli oldu mu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 18:54

2018-2019 öğretim yılında ilk defa bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencilerinin, yaptığı KYK burs ve kredi başvurularının sonuçlarına ilişkin heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Bu kapsamda beklenti içinde olan gençler, konuya dair bilgi almak adına araştırma yapıyor. Peki, KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2018-2018 eğitim öğretim yılı burs ve kredi başvuru işlemleri geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Eğitim hayatları boyunca alacakları bursun hayalini kuran öğrenciler, başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.  İşte, KYK burs başvuru sonuçları hakkında detaylar...

SONUÇ TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun KYK sonuçlarını ne zaman açıklayacağına dair henüz bir açıklama ve bilgi bulunmuyor. Ancak geçtiğimiz yıl KYK burs başvuru sonuçlarının 23 gün içerisinde açıklandığı düşünülürse, bu yılki KYK burs başvuru sonuçlarının 12 ya da 13 Kasım tarihinde öğrencilerin erişimine açılacağı öngörülebilir.

KİMLER ÖNCELİKLİ OLARAK BURS ALACAK?

Şehit, gazi çocukları, anne ve babası vefat edenler, tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğunu belgelendirenler, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular KYK bursundan öncelikli olarak faydalanacak.

Haberin Devamı

BURS ÜCRETİ BELLİ OLDU MU?

Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde öğrencilere takdim edilen 425 liralık Ön Lisans ve Lisans bursu bu yıl, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıkladığı gibi 500 lira olacak. 500 liralık burs ve kredi ödemeleri, yeni yıl itibariyle başlayacak. Yapılan açıklamada, yeni yılda yüksek lisans öğrencilerinin 1000 lira, doktora öğrencilerinin ise 1500 lira burs ya da kredi ödemesi alacağı yer aldı.

BURSUN GERİ ÖDEMESİ VAR MI?

Kurum gerekli gördüğü takdirde burs alan öğrencilerin belge veya durumlarını araştırabilir. Araştırma sonucunda öğrencinin belgelerinde veya durumunda gerçeğe aykırı bir hususun tespit edilmesi halinde bursu kesilir. Ödenen bursların tamamı öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek, 18/01/1997 tarihli ve 22881 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenen esaslara göre tahsil edilir.

Haberin Devamı

Öğrenim görmekte olduğu öğretim kurumundan en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alanların bursları, ceza aldığı tarih itibariyle kesilir. Verilen disiplin cezasının öğretim kurumunca geç bildirilmesi halinde ise cezanın verildiği tarihten sonra yapılan . Bu tarihten sonra ödenen burs miktarları öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre tahsil edilir.

Öğrenciye burs verilmekte iken, bursun kesilmesini gerektirecek bir durum ortaya çıktığında, bursun kesilmesini gerektiren durumun gerçekleştiği tarih itibariyle bursu kesilir. Bu tarihten sonra ödenen burs miktarları öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre tahsil edilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!