KYK 2019 burs ve kredi başvurularının ne zaman açıklanacağı belli oldu mu?

Güncelleme Tarihi:

KYK 2019 burs ve kredi başvurularının ne zaman açıklanacağı belli oldu mu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2019 23:24

Ekim ayı içerisinde KYK burs ve kredi başvurularını tamamlayan üniversite öğrencileri sonuç heyecanı yaşıyor. 6 Kasım tarihinde KYK'nın resmi sayfasına erişime sağlamakta problem yaşayan üniversite öğrencileri, 'KYK sonuçları açıklandı' iddiaları ardından kafa karışıklığı yaşadı. Peki, KYK 2019 burs ve kredi başvurularının ne zaman açıklanacağı belli oldu mu?

Haberin Devamı

KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığı gündemdeki yerini korurken, konuyla ilgili açıklama Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan geldi. Öğrencilerin yaşadığı kafa karışıklığına dair açıklama yapan KYK, başvurularında yapılan değerlendirme aşaması hakkında detayları duyurdu. İşte, "KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı mı?" sorusunun cevabını merak edenler için o açıklama...

KREDİ VE YURTLAR KURUMU'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne yapılan burs ve kredi başvuruları için değerlendirme sürecinin devam ettiği açıklandı.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüz tarafından 15-21 Ekim tarihleri arasında alınan burs/kredi başvuruları için değerlendirme süreci devam etmektedir. Sürecin ardından sonuçlar 'yurtkur.gsb.gov.tr' resmi sitemizden ve
resmi sosyal medya hesaplarımızdan duyurulacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

 KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

2019 KYK burs ve kredi başvuru sonuçları yapılan değerlendirme aşaması sonrası Kredi ve Yurtlar Kurumu ya da YURTKUR'un internet sitesi ya da e devlet üzerinden öğrenilecek. Öğrenciler, KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarına e devlet şifresi ile erişim sağlayacak. 

KYK'NIN İNTERNET SİTESİNDE ERİŞİM SORUNU

KYK kredi ve burs başvuru sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığı ile ilgili kurumun internet sitesinde, yoğunluktan dolayı erişim sorunu yaşandı. KYK'nın internet sitesine girmekte problem yaşayan öğrenciler, karşılaştıkları sorunu Twitter üzerinden paylaştı. İşte, o yorumlardan bazıları;

Haberin Devamı

KYK BURSLARI NE KADAR OLACAK?

Öğrenim kredisi rakamlarının Ocak ayından itibaren yüksek lisansta bin 100 lira, doktorada bin 650 lira olarak uygulanacağını belirten Erdoğan, "2020 Ocak ayı itibarıyla lisans öğrencilerimizin öğrenim kredisi veya bursu 500 liradan yüzde 10 artışla 550 liraya çıkıyor." dedi.

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları, kurumun resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak. Geçtiğimiz yıl KYK burs ve kredi başvurusu 15 Ekim tarihinde gerçekleştirilmiş ve sonuçlar 13 Kasım tarihinde açıklanmıştı. Bu bilgiler ışığında bu yıl KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının 15 Kasım tarihinde açıklanması beklenmektedir.

 

BAKMADAN GEÇME!