Kuzey Irak'a havadan ve karadan operasyon devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Iraka havadan ve karadan operasyon devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2011 11:47

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin düzenlediği ve 26 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırı ardından Diyarbakır’dan sabahın ilk ışıklarıyla havalanan savaş uçakları Kuzey Irak’taki Kandil, Hınere, Zap ve Hakurk kamplarını bombalıyor. Çukurca saldırısına gerçekleştiren PKK’lıları etkisiz hale getirmek için ’sıcak takip’ yapan askerler Irak topraklarında yer yer PKK’lılarla sıcak temas sağladı.

PKK’nın Çukurca’daki saldırılarının ardından Diyarbakır’daki 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8’inci Ana Jet Üssü’nden kalkan savaş uçakları, PKK’nın Kuzey Irak’taki en büyük kamplarının bulunduğu Kandil, Zap, Hınere, Hakurk, Metina, bölgelerine bomba yağdırdı. Özellikle Zap bölgesindeki PKK kampları yoğun bombardıman altına alırken, Çukurca’daki saldırıdan sonra Kuzey Irak topraklarına kaçan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için jandarma özel harekat birlikleri karadan takip operasyonu başlattı. Kuzey Irak’a Nazdur, Serzere ve Güzereş bölgelerinden giren birliklerlerle PKK’lı teröristler arasında çatışmalar sınır kesimi üzerinde sürüyor.

Çukurca saldırısını düzenleyen PKK’lıların, Irak topraklarındaki Kandil, Hakurk ve Hınere’den sonra irili ufaklı birçok kampının bulunduğu ve Hakkari bölgesine giden PKK’lı teröristlerin geçiş güzergahı olarak kullandığı Zap bölgesinden geldiği ifade edildi.

Çukurca’daki saldırının ardından PKK’lılar Kuzey Irak’taki kamplarına kaçtığı belirtilirken, askerlerin takibini önlemek için mayınlı tuzaklar kurduğu ve 2-3 kişiden oluşan pusular kurduğu belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin uçarbirlik harekatı ile helikopterlerle sınırın Irak tarafındaki stratejik alanlara da özel eğitimli konmandolan indirdiği kaydedildi.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin lideri olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin resmi internet sitesi PukMedia’da Türk savaş uçaklarının bölgeyi bombaladığı duyurdu. Sitede savaş uçaklarının Kandil, Hınere, Metina, Hakurk ve Zap bölgesini yoğun bombaladığını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!