Kuyumcu farkedince pırlanta yüzüğü yuttu

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2018 17:54

Muğla Marmaris'te İrlandalı bir turistin 40 bin TL değerindeki pırlanta yüzüğü yuttuğu olayın benzeri İstanbul Üsküdar'da yaşandı. Üsküdar'da bir kuyumcuya giren kadın yüzük alma bahanesiyle baktığı yüzüklerden birini cebine koydu. Kuyumcunun yüzüğün kaybolduğunu farketmesi üzerine yakalanmamak için yüzüğü hap gibi suyla içerek yuttu. Kuyumcuya gelen polisin röntgen çektirdiği kadının midesinde yüzük görüldü. Kadın adli kontrol kararıyla serbest kaldı.

Haberin Devamı

Üsküdar'daki geçtiğimiz hafta Çarşamba günü bir kuyumcuya gelen kadın 5 taş pırlanta yüzük alacağını, yüzüklere bakmak istediğini söyledi. Kuyumcu Mehmet Erdoğan, tezgahın üzerine yüzükleri çıkardı. Kadın yüzükleri incelerken bir tanesini alarak cebine attı. Kuyumcu yüzüğün yerinde olmadığını farketti. Kadına yüzüğü alıp almadığını sordu. Kadın almadığını söyledi. Bunun üzerine kuyumcu kamera görüntülerine incelemeye başladı. Kamera kaydına bakıldığı sırada kadın cebine koyduğu yüzüğü çıkararak avucunun içine aldı. Daha sonra çantasından hap çıkarıyormuş izlenimi vererek, cebinden çıkardığı yüzüğü ağzına attı ve su ile içerek yuttu. Kamera incelemesinde kadının yüzüğü yuttuğunu anlayan kuyumcu polisi aradı.

Polis, M.A adlı kadını kadını gözaltına alarak karakola götürdü. Hastanede röntgeni çekilen kadının midesinde yüzük görüldü. 1000 TL değerinde olduğu belirtilen yüzük kadının midesinde dururken, adliyeye sevk edildi. Kadın adli kontrol kararıyla serbest kaldı.
Kadının ya yüzüğü teslim edeceği ya da parasını ödeyeceği belirtildi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Ekim ayında da Muğla Marmaris'te İrlandalı bir turist 40 bin TL değerindeki pırlanta yüzüğü yutmuş, yüzük klonoskopi yöntemiyle çıkarılmış ve turist tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!