Kuyudaki köpekler kurtarılamadı

Güncelleme Tarihi:

Kuyudaki köpekler kurtarılamadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2011 12:55

ŞANLIURFA’da, boş bir arazideki 35 metrelik kuyuya atılan 2 köpeği kurtarmak için dün başlatılan ve bu sabah devam eden çalışmalar üzücü şekilde sonlandı.

2 günde 10 saat çaba harcamalarına rağmen köpekleri kurtaramamış olmanın üzüntüsünü yaşayan itfaiye erleri, aynı bölgede benzer bir olayın yaşanmaması için kuyunun üzerini kapattı.

Olay, dün öğle saatlerinde Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan boş bir arazideki 35 metrelik kuyuda meydana geldi. İddiaya göre, çocuklar tarafından işkence edilen iki köpek daha sonra 35 metrelik içi boş kuyuya atıldı. Bir süre sonra bölgeden geçen ve kuyudan köpek sesi geldiğini fark eden vatandaşlar durumu güvenlik güçleri ve itfaiye ekiplerine ihbar etti. Öğleden sonra bölgeye gelen itfaiye ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Bir itfaiye erinin havasızlıktan zehirlenme tehlikesi yaşadığı çalışmalar, tüm uğraşlara rağmen sonuç vermedi. Yaklaşık 5 saat süren çalışmalara rağmen köpekleri çıkaramayan ekipler, havanın kararması nedeniyle kurtarma çalışmalarını bugüne erteledi.

KÖPEKLER KURTARILAMADI

İtfaiye ekipleri, bugün sabah saatlerinde gittikleri Süleymaniye Mahallesi’ndeki kuyuda kurtarma çalışmasını yeniden başlattı. İş makineleri ile girişi genişletilen kuyuya, bir itfaiye eri beline bağlanan halatla indirildi. Güçlükle kuyuya inen itfaiye eri, bir süre sonra yukarı çekilmesi için arkadaşlarına seslendi. Kuyudan çıkarılan itfaiye eri, köpeklerin hayati belirtisinin olmadığını söyleyerek üzücü haberi verdi. Kurtarma çalışmasına katılanları ve çevrede toplananları üzen olayın ardından kuyunun ağzının kapatılması kararlaştırıldı. Alınan karar ile ekipler, bölgedeki toprağı dışarı çıkarılamayan köpek ölülerinin üzerine atarak benzer bir olayın yaşanmaması için kuyunun ağzını kapattı.

İTFAİYE ERLERİ ÜZÜLDÜ

10 kişilik ekiple dünden itibaren verdikleri uğraşlara rağmen köpekleri canlı olarak kuyudan çıkartamamanın üzüntüsü yaşadıklarını söyleyen Şanlıurfa İtfaiye Müdürü Abdurrahman Ayıldağ, şöyle konuştu:

"Bize yapılan ihbarın ardından ekiplerimizi buraya sevk ettik. 35 metre derinliğinde olan bu kuyunun dar olması nedeniyle bir arkadaşımız zehirlenme tehlikesini geçirdi. İş makinesiyle kuyunun yanında derin bir çukur açtık. Ama yine kuyunun altına inmemiz mümkün olmadı. Saatlerce yaptığımız çalışma sonucunda kuyuya inen bir arkadaşımız köpeklerin hayati belirtisi olmadığını fark etmesiyle yapacak bir şeyimiz kalmadı. Keşke bu hayvanlar canlı kurtarılsaydı. Benzer üzücü bir olayın daha yaşanmaması için kuyunun ağzını kapatıyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!