Kuyu sondajı yaparken, doğalgaz hattını deldiler

Güncelleme Tarihi:

Kuyu sondajı yaparken, doğalgaz hattını deldiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2007 10:51

KONYA’da yeşil alan olarak belirlenen yerde sondaj kuyusu açan özel bir şirket, doğalgaz ana boru hattını deldi. Borudan sızan doğalgaz etrafa yayılırken, çevrede güvenlik önlemi alındı. Boru hattının önünden geçen yol, şeritlerle trafiğe kapatılırken, patlayan borunun yakınında düğün için hazırlanan yemeklerin pişirildiği ateş de su sıkılarak söndürüldü. Gaznet yetkilileri tarafından olay yerine ‘Ateşle Yaklaşmayın’ yazılı uyarı tabelaları asıldı.

Haberin Devamı

Konya- Ankara Karayolu üzerinde Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yeşil alan olarak belirlenen yerlerde sondaj kuyusu açım ve yapım ihalesini alan şirket, Organize Sanayi ve Ticaret Merkezi önünde çalışma yaptığı sırada Gaznet’in 3’üncü ana boru hattını deldi. Boru hattından çıkan doğalgaz, çevreye yayılırken büyük panik yaşandı. Sondaj işçileri çalışmalarını durdururarak durumu polise ve Konya’da doğalgaz dağıtımını gerçekleştiren Gaznet yetkililerine bildirdi.

Olay yerine gelen ekipler, çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Rüzgarın etkisiyle borudan sızan doğalgaz çevreye yayılırken, hemen yan taraftaki Organize Sanayi ve Ticaret Merkezi’nde yapılacak olan düğün için hazırlanan yemek kazanlarının altındaki ateş de hortumla su sıkılarak söndürüldü. Çevredeki yollar şerit çekilerek araç geçişine kapatıldı. Gaznet yetkilileri tarafından çevreye ‘Ateşle Yaklaşmayın’ yazılı tabelalar asılarak vatandaşlar uyarıldı. Patlayan doğalgaz boru hattı ise olay yerine gelen ekipler tarafından onarıldı. Polis, sondaj çalışması yapan şirketin sorumlularının ifadesini aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!