Kuveyt Emiri Bodrum’da arsa arıyor

Güncelleme Tarihi:

Kuveyt Emiri Bodrum’da arsa arıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2008 15:32

Bodrum'a tatile gelen Kuveyt Emiri El Sabah, Güllük Körfezi'nde arsa arıyor.

Haberin Devamı

Emir'in koruması valilik personelinin üzerine yürüdü...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Türkiye’de resmi ziyaretlerde bulunan Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmet El Cabir El Sabah, özel uçakla bugün öğle saatlerinde Bodrum’a geldi. El Sabah, Bodrum'daki güneşli ve güzel havayı görünce, “Burası adeta cennetten bir köşe, iki gün burada dinlenip, mavi yolculuğun keyfini çıkaracağım” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmet El Cabir El Sabah, Ankara'daki temaslarını tamamlayıp Kuveyt Havayolları'na ait ‘Al Sababiya’ kentinin ismini taşıyan Airbus tipi uçakla bugün saat 13.00 sıralarında Milas- Bodrum Havalimanı’na geldi. 20 kişi ile birlikte gelen Kuveyt Emiri, rahatsızlığını gerekçe gösterip, uçaktan inip havaalanının VIP bölümüne kadar yürümek istemedi. Bu nedenle, uçak VIP bölümüne iyice yaklaştırıldı. Bekleyen zırhlı araçlar da VIP bölümünün önüne çekildi. Uçaktan inen spor kıyafetli El Sabah, üzerinde Kuveyt Havayolları'nın armasının bulunduğu beyaz şapkası ile dikkati çekti. El Sabah’ı havalimanında Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Muğla Alay Komutanı Albay Ömer Mimiroğlu ve Muğla İl Emniyet Müdürü Emin Körpe karşıladı.

ŞAPKASINI ÇIKARDI

Protokolle selamlaşırken şapkasını çıkaran El Sabah’ın neşeli ve keyifli olduğu görüldü. Milas Sakarya İlköğretim Okulu 7-B sınıfı öğrencilerinden Murat Atçı ve Gülendam Dinç de giydikleri halk oyunları kıyafetleri ile Kuveyt Emirini karşıladı. El Sabah, kendisine çiçek veren çocukları tek tek öptü, teşekkür etti. Vali Yiğenoğlu ile kısa süre sohbet eden El Sabah'ın, “Burası adeta cennetten bir köşe, iki gün burada dinlenip, mavi yolculuğun keyfini çıkaracağım” dediği belirtildi.

YOĞUN GÜVENLİK

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı havaalanının etrafında ve içinde yüksek yerlerde keskin nişancılar konuşlandırıldı. Havaalanı etrafında kuş uçurtulmazken, Nena adlı 4 yaşındaki bomba uzmanı Alman kurt köpeği de VIP bölümüne gelen tüm araçları kontrol etti. Nena, araçlarda bomba taraması yaptı.

FOTOĞRAFÇI KRİZİ

El Sabah’ın havalimanına gelişinde kısa süreli de bir fotoğrafçı krizi yaşandı. Kuveyt Büyükelçiliği yetkilileri gazetecilerin VIP bölümüne girmesini engelledi. Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu’nun yanında apronda bulunan Muğla Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler görevlisi Savaş Öztürk’ün gazeteci olduğunu sanan Kuveyli korumalar, sert bir tavır sergiledi. Öztürk'ün aprondan ayrılmasını isteyen korumalar, etraftaki görevlilerin araya girip durumu anlatması ile sakinleşti.

El Sabah, havaalanında yaklaşık 5 dakika kaldıktan sonra kendisi ve yakınları için tahsis edilen zırhlı araçların da bulunduğu 16 otomobille, 45 kilometre uzaklıktaki Yalıkavak Beldesi'ndeki özel konuta geçti.

ISTAKOZ TAKVİYESİ

Emir El Sabah’ın iki günlük ziyaret için kullanacağı ve akrabalarından birine ait olan konuta iki gündür bol miktarda Gökova’daki Akyaka Beldesi'nden getirtilen ıstakoz, laos ve orfoz cinsi balık takviyesi yapıldığı belirtildi. İstanbul Hilton Otel’den gelen bir grup aşçı ve garsonun üç gün önce villaya yerleştiği ve El Sabah ile yakınlarına hizmet edeceği öğrenildi.

KÖRFEZDE ARSA ARIYOR

Cumartesi gününe kadar Bodrum’un Yalıkavak Beldesi Değirmenaltı Mevkii’ndeki, dört yıl önce 12 dönüm arazi üzerine yaptırılan lüks villaya yerleşen Emir El Sabah’ın Güllük Körfezi'nde arsa baktığı belirtildi. El Sabah'ın Bodrum'a 3 gün önce gelen iki danışmanının Türk emlakçılar aracılığı ile Güllük Körfezi'ndeki, Gündoğan Beldesi'ne 3 mil uzaklıkta yer alan, üzerinde 400 yıllık kilise ve zeytinlikler bulunan Apostol Adası ve civarında arsa baktığı kaydedildi. El Sabah'ın Apostol Adası'nı çok beğendiği ileri sürüldü.

Yarın öğle saatlerinde Yalıkavak Marinası’na demirli özel bir yat ile denize açılacağı ve satın almak istediği arsaları denizden göreceği belirtilen Kuveyt Emiri El Sabah, cumartesi günü öğle saatlerinden Bodrum'dan ayrılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!