Kutluer konserinde piyanist değişti

Güncelleme Tarihi:

Kutluer konserinde piyanist değişti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2009 01:15

Ünlü flüt solistimiz Şefika Kutluer bugün Kadıköy Süreyya Operası’nda konser verecek.

Haberin Devamı

Sanatçıya bu konserinde Slovak piyanist Maros Klatik eşlik edecekti. Ancak sanatçı domuz gribine yakalandığı ve son anda havaalanından geri çevrildiği için Kutluer’e bu konserde piyanist Cana Gürmen eşlik edecek.

DÜNYACA ünlü flüt sanatçımız Şefika Kutluer bugün Kadıköy Süreyya Operası’nda hayranları ile buluşacak ve romantik repertuarın en gözde eserlerini seslendirecek. Sanatçıya bu resitalinde piyanist Cana Gürmen eşlik edecek.
Türkiye ve Çekoslovakya arasındaki diplomatik ilişkilerin 85. yıldönümü vesilesi ile bir seri konserde Kutluer’e eşlik etmek üzere Türkiye gelecek Slovak piyanist Maros Klatik, domuz gribine yakalandığı ve son anda havaalanından geri çevrildiği için ülkemize gelemedi.
 Kutluer, önümüzdeki mart ayında Fransa’da Türk Mevsimi çerçevesinde Paris’te birlikte çalacağı, Piyanist Cana Gürmen ile İstanbullu hayranlarına seslenecek.

İtalyan Devlet Nişanı verildi

25 Eylül’de Ankara’da Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde “Beatles & Elvis Go Baroque” isimli ilginç bir konserle sezonu açan Kutluer Beatles’ın ve Elvis Presley’in unutulmaz eserlerini Peter Breiner aranjelerinde senfonik orkestra eşliğinde barok tarzda çalmıştı.
30 Eylül’de Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali’nin kapanışını yapan ve Mevlana Konçertosu’nu seslendiren Kutluer 22 Ekim’de İtalya Cumhuriyeti Büyükelçisi Carlo Marsili’den İtalya Cumhurbaşkanı tarafından kendisine tevdi edilen “İtalyan Devlet Nişanı”nı aldı.
Reinecke’den Debussy’e, Bach’dan Gluck’a romantik flüt repertuarının birbirinden güzel ve duygulu eserlerini seslendirecek Kutluer, New York Times eleştirmenlerince “Sihirli Flüt” unvanı ile anılmakta.
Kutluer, Süreyya Operası’ndaki konserinde Gluck’un Kutsal Ruhların Dansı, Doppler’in Pastoral Fantezisi, Reinecke’nin meşhur “Undine” efsanesi, Debussy’nin romantik Syrinx’i, Bach’ın 2 No’lu Suiti, Ekrem Zeki Ün’ün Yunusun Mezarında adlı eseri ve Carmen Operasından uyarlanmış “Carmen Fantasy” eserini senlendirecek.

Haberin Devamı

Elton John’da domuz gribi şüphesi

İNGİLİZ şarkıcı Elton John’ın (62) iki haftadır devam eden grip hastalığı yüzünden hastaneye kaldırılması ünlü şarkıcının domuz gribine yakalandığı söylentilerini beraberinde getirdi.
Günlerdir kendini kötü hisseden şarkıcı, önceki gün durumunun ağırlaşması üzerine Londra’nın en ünlü King Edward VII Hastanesi’ne yatırıldı. Hemen tedavi altına alınan şarkıcının, türü açıklanmayan bir grip virüsü taşıdığı saptandı. Şarkıcıyı sevgilisi David Furnish ve oyuncu Sam Taylor-Wood’ın da aralarında bulunduğu ünlüler yalnız bırakmadı.
İnternet sitesinden açıklama yapan şarkıcı üç konserini iptal ederek doktorun tavsiyesine uyduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Doğan Hızlan Kitaplığı açıldı
Gizem ÇAĞLAR/İSTANBUL
TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı, yazar ve eleştirmen Doğan Hızlan adına bir kütüphane açıldı.  Hızlan’ın 12 binini kendi bağışladığı, toplam 14 bin kitaptan oluşan, “Doğan Hızlan Kitaplığı”nın dün gerçekleştirilen açılışına  Tüyap Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal ve Fuar Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu ile davetliler katıldı.
 Kitaplarının böyle değerlendirilmiş olmasından dolayı mutlu olduğunu söyleyen Doğan Hızlan, “Burası sahip olduğum kütüphanenin 10’da biri kadar. Kitap fuarı boyunca gelen ziyaretçiler kütüphaneden yararlanacaklar” dedi.
TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 28’incisi düzenlenen İstanbul Kitap Fuarı’nda açılan kütüphane iki bölümden oluşuyor. Birinci bölüm olan okuma salonunda Tarih, İstanbul, Sanat, mimari, Atatürk ve Cumhuriyet, Psikoloji, din, doğa bilimleri, matematik ve Sosyal Bilimler’den yayınlar bulunuyor. İkinci bölüm olan Heybeliada Salonu’nda ise biyografi, çocuk kitapları ve danışma kaynakları bulunuyor.
8 Kasım’a kadar açık kalacak fuar süresince Doğan Hızlan Kitaplığı da gezilebilecek. Fuar bittikten sonra da kütüphane araştırmacılar için açık kalacak. Kütüphanenin geriye kalan 2 bin kitabı da Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal ve Çetinkaya Apatay’ın bağışlarıyla tamamlandı.
Dün yapılan açılışta Bülent Ünal, Doğan Hızlan’a tıraş bıçaklı kalemtıraş hediye etti. Hızlan, “Ben hala kurşun kalem kullanıyorum. Koleksiyonum nadide bir parça daha kazandı” diye konuştu. Kütüphanenin logosunu da ressamBerç Toroser tasarladı.

Haberin Devamı

Erakalın anılıyor

BeŞİktaş Belediye-si’nin düzenlediği “Ustalara Saygı” toplantılarının yeni sezon açılışının ilk konuğu Yeşilçam’ı yaratan isimlerden Ülkü Erakalın. Faruk Şüyün’ün hazırladığı Ustalara Saygı toplantısı, bu akşam saat 20.00’de İstanbul’da Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi).

Yazarlar Samsun’da

Goethe Ensti-tüsü’nün, “Kültür Köprüleri” programı çerçevesinde; Türkiye’nin 24 kentini ve 8 Avrupa ülkesini kapsayan “Avrupa Edebiyatı Türkiye’de, Türk Edebiyatı Avrupa’da” projesi 3-7 Kasım’da Samsun’da. Belçikalı yazarlar Stefan Brijs ve Annelies Verbeke, eserlerinden bölümler okuyarak gençlerle söyleşiler yapacak.

Darwin Now

Haberin Devamı

British Council, Charles Darwin’in doğumunun 200. ve ‘Türlerin Kökeni Üzerine’ adlı eserinin yayınlanışının 150. yılını kutlamak için düzenlenen Darwin Now  Sergisi’ni İzmirli bilim severlerle buluşturuyor. Sergi, bugün Alsancak’ta bulunan Büyükşehir Belediyesi Havagazı Fabrikası’nda açılacak.

Piyano günleri

10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali 4 Kasım’da başlıyor. Fazıl Say’ın sanat yönetmenliğini üstlendiği festivalde Patricia Kopatchinskaja, Viktor Kopatchinsky, Emilia Kopatchinskaja, Mihaela Ursuleasa’dan oluşan Kopatchinskaja Family grubunun 7 Kasım’da verecekleri Çigan Gecesi Konseri dikkat çekiyor.
www.antalyapianofestivali.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!