Kutlamalara 150 bin kişi katıldı

Güncelleme Tarihi:

Kutlamalara 150 bin kişi katıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2010 16:20

33 yıl sonra davullu-zurnalı, şarkılı-türkülü-halaylı bir şekilde kutlanan 1 Mayıs etkinliklerine Emniyet’in verdiği rakamlara göre 150 bin kişi katıldı.

GEZMİŞ, DİNK, TÜRKLER ANILDI

Taksim Alanı’nda gerçekleşen etkinlik sırasında kürsüye çıkan KESK Başkanı Sami Evren, konuşmasına işçileri, emekçileri, yoksulları selamladığını söyleyerek sözlerine başladı. Evren konuşmasında Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan, Ahmet Kaya, Hrant Dink, Uğur Mumcu, Musa Anter ve Kemal Türkler’i andı. Irkçı, asimilasyoncu, ayrımcı, şovenist bir hükümet istemediklerini bir kez daha milyonların önünde yinelediklerini dile getiren Evren, “Güvencesiz sözleşmeli, çalışmak istemiyoruz. Parasız eğitim ve sağlık hakkı istiyoruz. Yüzde 10 seçim barajının kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Konuşmasında genel grevden de bahseden Evren, üretenlerin yönetenlere hesap sormak için 26 Mayıs tarihinde alanlarda olacaklarını söyledi.

DÜNYADAN 80 SENDİKACI TAKSİM’DEYDİ

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi de Başbakan Erdoğan’ın “Kriz teğet geçti” sözlerine değinerek, meydanda bulunan kalabalığa “Kriz sizi de teğet geçti mi?” diye sordu. Kalabalıktan “Hayır” yanıtını alan Çelebi, Taksim alanında kutlanan 1 Mayıs etkinliklerine Almanya’dan ve dünyanın çeşitli ülkelerindeki sendikalardan 80 kişinin de katıldığını söyledi.

TEKEL İŞÇİSİ, KUMLU’YA KÜRSÜDEN TEPKİ GÖSTERDİ

DİSK Başkanı’ndan sonra kürsüye çıkan ve ismi anons edilmeyen bir TEKEL işçisi de Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu’ya tepki gösterdi. Kumlu’yu hükümet yanlısı politika izlediğini savunan TEKEL işçisi, 2-3 Haziran’da Ankara’da olacaklarını söyledi.

Bu arada Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Kaçar’ın kolu kırıldıktan sonra Şişli Etfal Hastanesi’ne götürüldüğü öğrenildi.

Saat 16.30 itibarıyla iyice boşalan Taksim Meydanı’nda kutlamalara katılanlardan son gruplar da alanı boşalttı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!