Kutan'dan Kıvrıkoğlu'na yanıt: Her şey Anayasa ve yasalarla belirlenir

Güncelleme Tarihi:

Kutandan Kıvrıkoğluna yanıt: Her şey Anayasa ve yasalarla belirlenir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

FP Genel Başkanı Recai Kutan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun 30 Ağustos'ta yaptığı konuşmayı değerlendirirken, ‘‘Herşey Anayasa ve yasalarla belirlendiği takdirde Sayın Kıvrıkoğlu'nun şikayet ettiği konular, şikayet konusu olamaz’’ dedi.

Dün Çorum'a gelen Kutan, Türkiye'nin birinci gündem maddesinin ekonomik kriz ve geçim sorunu olduğunu, halkın gündemi ile Ankara'nın gündeminin farklı olduğunu söyledi. Kutan, Kıvrıkoğlu'nun açıklamalarını nasıl değerlendirdiği yolundaki sorulara da, ‘‘Türkiye hukuk devleti. Türkiye'de herşey Anayasa ve yasalarla belirlenir. Herşey Anayasa ve yasalarla belirlendiği takdirde sayın Kıvrıkoğlu'nun şikayet ettiği konular, şikayet konusu olamaz. Biz her zaman hukuk devleti diyoruz’’ yanıtını verdi.

Kutan, Fethullah Gülen hakkındaki davaya ilişkin bir soru üzerine de, ‘‘Türkiye hukuk devleti. Anayasa'ya göre kuvvetler ayrılığı prensibi geçerli. Yasama, yürütme ve yargı var. Herkes Anayasa'nın kendisine verdiği yetkiyi kullanır. Gülen konusu bağımsız yargı kararını verecektir. Konu bağımsız yargıdan geçmeden, şahsen benim ve herkesin başka türlü beyanda bulunması uygun değildir. Melese yargıdadır. DGM dava açmıştır’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!