Kutan, sonbaharda seçim istedi

Güncelleme Tarihi:

Kutan, sonbaharda seçim istedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2001 00:00


FP Genel Başkanı Recai Kutan, şartlar uygun hale geldiğinde, bu sonbaharda erken seçime gidilmesini istedi. Kutan, otobüsü devirecek durumdaki şoförü değiştirmenin en akıllıca iş olduğunu söyledi.

Kutan, Adana Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Özünal ile muhtarlar heyetini kabul etti. Özünal, muhtarların yetkilerinin artırılmasını isteyerek, Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı'nın bir an önce yasalaşmasını talep etti.

FP lideri Kutan da muhtarlık müessesesinin önemine işaret ederek, atanmışların, seçilmişlere baskı yapabildiğini öne sürdü. Yerel Yönetimler Yasa Tasarı'nın Meclis'ten çıkması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade eden Kutan, hükümetin, halkın derdine derman olacak yasaları çıkarması gerektiğini söyledi.

UYANIKLAR BİR GECEDE BİR MİLYAR DOLAR KAZANDI

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, her hafta gündemin değiştiğini anlatan Kutan, ''Bir süre önce ülke gündeminde yolsuzluk, talan, vurgun soygun vardı. Hani şimdi nerede? Sonra da efendim Kemal Derviş geldi. İyi, hoşgeldi. Kişiliği ile derdimiz yok'' dedi.

''Uyanıklar'' diye nitelendirdiği bazı kişilerin, devlet eliyle zenginleştirildiğini öne süren Kutan, ''Merkez Bankası'ndan bir gecede 3 milyar dolar çekildiğini, kriz çıkınca bu kişilerin yine bir gecede bir milyar dolar kazandığını'' söyledi. İki gün önce Hazine'nin bono ihalesi yaptığını anımsatan Kutan, kimilerinin 3 aylık sürede yüzde 33 civarında getiri elde edeceklerini, bunun da dünyanın hiçbir yerinde görülmediğini söyledi.

HALK HER GÜN KAZIKLANIYOR

İhalenin ardından gazetelerin, ''Derviş'e destek geldiği'' şeklinde haberler verdiğini belirten Kutan, uygulamanın yanlış olduğunu ifade ederek, ''Türkiye, halk tabiri ile her gün kazıklanıyor. Kazıklanan kimler? Sizler, bizler... Sonra da ortaya çıkan açığı gidermek için yeni vergiler gelecek, zamlar yapılacak'' diye konuştu.

''Ülkede zulüm ve kazık düzeninin sürdüğünü'' ifade eden Kutan, yüzde 5'lik mutlu azınlığın daha da zenginleştiğini söyledi.

OTOBÜSÜ DEVİREN ŞOFÖR

FP lideri Kutan, ''Son dönemlerde seçimden bahsediyorsunuz? Çözüm sizce seçim mi?'' sorusu üzerine ''Eğer otobüs şoförü, otobüsü devirecek durumda ise akıllıca yapılacak şey otobüs şoförünü değiştirmektir'' dedi. ''Otobüs şoförünü değiştirmenin yegane yolunun milletin önüne sandığı getirmekten geçtiğini'' kaydeden Kutan, ''bu sonbaharda erken seçime gitme mecburiyeti olduğu'' görüşünü ifade etti. Meclis'in, bunun hazırlığını yaparak, öncelikli yasaları çıkarması gerektiğini savunan Kutan, ''Şartlar uygun hale geldiğinde erken seçim kaçınılmazdır. Bunun zamanı, sonbaharda erken seçimdir. Bunu talep ediyoruz'' dedi. (Ankara/aa)








Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!