Kutan: Ä°haneti engelleyeceÄŸiz

Güncelleme Tarihi:

Kutan: Ä°haneti engelleyeceÄŸiz
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 08, 2002 15:03

SP Genel Başkanı Kutan, TBMM Genel Kurulu`nda görüşülecek olan bankalara kaynak aktarımına imkan veren yasa tasarısının "bir ayıbın da ötesinde bir yüz karası" olduğunu savunan Kutan, "Açıkça ifade ediyorum. Bu soygunu yaptırmayacağız, SP, bu saçmalığı, bu ihaneti engelleyecektir" dedi.

Haberin Devamı

Recai Kutan, bankaların kurtarılması amacıyla 35 milyar doların birkaç kişiye aktarıldığını iddia ederek, "Bu soygunu kimlerin yaptığının açıklanmasını" istedi. Kutan, bunun için Bankalar Yasası`nda gerekli düzenlemenin yapılmasını gerektiğini söyledi.

HAÄ°NLÄ°K NEDÄ°R?

Türkiye`de bazı kavramların, değerlerin, ölçülerin "anlam fakirliğine uğradığını" kaydeden Kutan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milleti soymaya, paylaşılacak, hortumlanacak 10 milyar dolar için ülkenin geleceğini tehlikeye atmaya şimdilerde ne deniliyor? Bunuyapanlarla işbirliğine girmeyi, onlarla uzlaşmayı, yeniliğin ve değişimin literatüründe hangi sözcük karşılıyor?

Bu ülkede demokrasi isteyenler, insan hak ve özgürlüğünü talep edenler, çeşitli bahanelerle hain ilan ediliyorlar, baskı altına alınıyor, susturuluyorlar. Ülkeyi soyanlar ve onlarla işbirliği yapan siyasetçiler ülkenin gelecini karartıyorlar. Hem de (cambaza bak cambaza) diyerek gerçek yurtseverleri hain ilan ederek, onları kovalıyor görünerek. Bu ilişkilere ve bu ilişki biçimlerine ihanet ve hainlik denmeyecekse nedir ihanet ve hainlik?"

Haberin Devamı

ARJANTÄ°N UYARISI

Kutan, Arjantin`de ayaklanan insanların orta sınıftan olduğunu bildirerek, ``Siyasi iktidarı uyarmak için söylüyorum. Niyet mektubu çerçevesinde uygulayacağınız tedbirler, vergiler, harçlar, işçi çıkartmalar, zorunlu emekliler, bıçağı kemiğe dayayabilir. Size mektubu tutuşturanların umurunda bile olmaz bunlar. Nitekim Arjantin`de de olmadı. Bu ülke bizim, bu insanlar bizim`` dedi.

SP Genel Başkanı Kutan, konuşmasında Yeni Şafak Gazetesi`ne yapılan baskının ``siyasi amaçla yapılan bir gözdağı`` olduğunu öne sürerek, bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!