Kutan: Hortumcuların siyasi ortağı kimler?

Güncelleme Tarihi:

Kutan: Hortumcuların siyasi ortağı kimler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2000 00:00


FP Genel Başkanı Recai Kutan, Bankaların içinin boşaltılmasının siyasal destek olmadan gerçekleştirilemeyeceğini ve hükümetin bu siyasi sorumluları mutlaka ortaya çıkarması gerektiğini söyledi. Kutan, ''Banka soyguncularının siyasi ortaklarını ortaya çıkarmadığınız takdirde sizleri hırsızların dostu olarak takdim edeceğiz'' dedi.

Kutan, partisinin aylık olağan il başkanları toplantısının açılışında yaptığı konuşmada Türkiye'nin önünün tıkandığını ve bir avuç mutlu azınlık dışında herkesin dertli olduğunu savundu. Kutan, ülkenin hali bu durumdayken TBMM'nin gece gündüz çalışarak halkın sırtına yeni vergiler yüklediğini öne süren Kutan sözlerini şöyle sürdürdü:

''Haftalardır Türkiye'nin gündemini soyulan ve hortumlanan bankalar dolduruyor. Bir kez daha söylüyorum, bu bankalar hükümetin gafleti sonucu soyulmuştur ve hükümet bu suça iştirak etmiştir. Soygun ve talan siyasal destek ve bürokratlar olmadan yapılmaz. Onun için soruyoruz, kimdir bunlar ve hala niçin korunuyorlar? İçişleri bakanı Tantan, (Bunlar daha binde biri) diyor, soruyoruz o zaman binde 999'u nerede? Meclisteki siyasal çoğunluğunuza dayanarak bu pisliği kapatacaksınız. Ama buna izin vermeyeceğiz. Bu soyguncuların siyasi ortaklarını ortaya çıkarmadığınız takdirde sizleri hırsızların dostu olarak takdim edeceğiz. Millet adına ellerimiz yakanızdadır. ''

Recai Kutan, gecelik faizlerin yüzde 1700'lere kadar çıktığını ve faizlerin adeta çıldırdığını belirterek borsanın da tarihinde ilk defa böylesine bir düşüş yaşadığını söyledi. "Türkiye'yi nereye götürüyorsunuz?" diye soran Kutan, hükümetin milletten özür dilemesini ve iktidardan çekilmesini istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!