Kutan: Ben olsam içki ikram etmezdim

Güncelleme Tarihi:

Kutan: Ben olsam içki ikram etmezdim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Fazilet Partililer, Nazlı Ilıcak'ın evindeki davette içki ikram etmesi konusunu farklı biçimlerde değerlendirdi. FP'lilerin, şarap servisi yapılan yemek ve Ilıcak'ın bu konudaki sözleriyle ilgili değerlendirmeleri şöyle:

Recai Kutan (Genel Başkan):

Yemekte içki servisi yapıldığını ben hiç farketmedim. Gizli gizli içtilerse bilemiyorum. Bilirsiniz umumiyetle bu işler gizli gizli olur. Ev sahibi ben değildim. Ben olsam içki servisi yapmazdım. Bakanlığım dönemimde resmi ve özel bir çok yemek verdim, hiçbirinde de içki servisi yapmadım. Ama, ev sahibi başkası olunca...

İÇKİSİNE, GİYİMİNE BAKMAYIZ

Abdüllatif Şener (Grup Başkanvekili):

Biz FP olarak programımızı, görüşlerimizi kamuoyuna açıkladık. FP, topluma hizmet için kurulmuş bir partidir. Kimin ne yediğine, ne içtiğine, ne giydiğine, ne giymediğine karışmayız. Toplumda herkes kendi anlayışına uygun bir yaşam biçimi seçer. O, bireysel bir tavırdır. Kimsenin şahsi davranışı hakkında sorgulama yapmak doğru değildir.

KEŞKE ÖNCEDEN ÖYLE OLSAYDIK

Bülent Arınç (Manisa Milletvekili):

Biz kimsenin ne yediği, içtiği ve giydiğine bakacak değiliz. Bundan sonraki tavrımız bu. Keşke önceden de böyle olsaydı. Zaten vazifemiz de bu değil. Kimseye bir yaşam tarzı dayatacak değiliz. Ben, kendi evimde bir yemek versem içki ikram etmem, ama bir başkası aksini yapıyorsa ona da karışmam.

ONUN BU HALİNİ BİLEREK ALDIK

Naci Terzi (Erzincan Milletvekili):

Bu yaşına gelmiş bir insan, bugüne kadar içmiş.. Biz de zaten kendisini bile bile aldık. Zaten kendisi de, ‘Ben buyum, bu halimle FP’ye geçmişim, tenkit etmeye hakları var mı demek istiyor', bence haklı.

VATAN SEVGİSİNİ KADEHLERDE BULMUŞ

Mikail Korkmaz (Kırıkkale Milletvekili):

Belki o arkadaş vatan sevgisini kadehlerde bulmuştur. Şaka bir yana, biz kendisini demokrasi mücadelesinden ötürü partimize aldık. Yemek işi kendisini ilgilendirir. Bu tür yemek de Türkiye'nin bir çeşididir, mozaiğidir. Ama ben inanıyorum ki, zaman her şeyi halleder.

BENİM DÜŞÜNCEME TAVRIMA AYKIRI

Ramazan Yenidede (Denizli Milletvekili):

Bu yemek, Nazlı Hanım'ın kendi şahsi düşüncesidir. Eğer şarap ikram etme durumu varsa, bu partiye mal edilemez. Ben olsaydım yapmazdım. Ben hocalıktan geldim. Böyle bir şey benim düşünceme, tavrıma aykırıdır. Onlar nasıl düşünüyor, bunu da kendilerine sormak lazım.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!