Kutan: Bekliyorduk

Güncelleme Tarihi:

Kutan: Bekliyorduk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2000 00:00

Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Şartla Salıverilme Yasası’nı bir kere daha görüşülmek üzere iade etmesiyle ilgili olarak, "vetoyu beklediklerini ve çok süratle Şartlı Tahliye Yasası’nı yeniden çıkarmak gerektiğini" söyledi.

Partisinin Eskişehir’de düzenlediği iftar yemeğine katılan ve daha sonra parti il binasında basın toplantısı düzenleyen Kutan, "Af konusunda komisyonda ve TBMM’de görüşlerimiz paralellik taşıyor. Devlet, öncelikle devlete karşı işlenmiş suçları affetmek durumundadır. Ama devlet, şahısların mağduriyeti neticesi durumundaki suçları affediyor" dedi.

"Af yasasının veto edilmesinden sonra 2 alternatifin söz konusu olduğunu" belirten Kutan, "Af yasasını parlamentoya getiren hükümet ortakları biraraya gelecektir. Birinci alternatif olarak, Cumhurbaşkanı’nın tavsiye ettiği hususları düzeltecek tarzda bir hazırlık yapılacak, bu tekrar parlamentoya getirilecektir. Böyle bir düzeltme söz konusu olduğunda biz parti olarak bu teklifi destekleriz" diye konuştu.

Kutan, ikinci alternatif olarak, gelen yasanın, hükümet ortaklarının parlamentodan aynen geçmesi görüşünde olabileceklerini, ancak bunu çok zor bir ihtimal olarak gördüklerini söyledi.

Basın mensuplarının "Erbakan’ın durumu ne olacak?" sorusu üzerine Kutan, "Bu yasa eğer parlamentodan tekrar geçerse o durumda problem yok. Ancak uyuşmazlık olur ve zamanında Şartlı Tahliye Yasası çıkmaz ise yasalar gereği infaz uygulanır" yanıtını verdi.

Kutan, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin bu yasanın kabul edileceği şeklinde hazırlandıklarını ifade ederek, „Af ortaya atılınca hapishaneler kaynamaya başladı. O hale geldi ki, af zaruret haline geldi. Mahkumlar ve aileler için psikolojik bir işkence haline gelmiştir. Herkes bavulunu hazırladı, ancak bu veto haberinden sonra soğuk bir duş olmuştur“ diye konuştu.

Çok süratle Şartlı Tahliye Yasası’nı yeniden çıkarmak gerektiğini kaydeden Kutan, Cumhurbaşkanı’nın da tavsiye ettiği hususlar çerçevesinde yasanın yıl sonundan önce Cumhurbaşkanı’na verilmesi gerektiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!