Kütahya Valisi'nden yağış açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Kütahya Valisinden yağış açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2011 11:50

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, önceki gün Yoncalı Kaplıcaları'nda derenin taşması sonucu 150 ev, 8 iş yeri ve bir tarihi camide su baskınları meydana geldiğini bildirdi.

Çiftçi, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, 28 Mayıs gecesi Yoncalı Kaplıcaları'nda derenin taşması nedeniyle su baskınları yaşandığını hatırlattı.
Su baskınlarının kaplıca bölgesinde hasara yol açtığını bildiren Çiftçi, şöyle konuştu:

“Yoncalı Kaplıcaları'nda 150 ev, 8 iş yeri ve tarihi Alaaddin Keykubad Camisi'nde su baskını oldu. Suların tahliyesiyle ilgili çalışma yürütüldü. Bunun haricinde, Enne Barajı'nda su seviyesi bir hayli yükseldi. Teknik heyetimiz köy muhtarlıklarını hemen uyararak, kontrollü bir şekilde suyun fazla gelen miktarını barajdan boşalttı. Dolu ve şiddetli yağıştan dolayı merkeze bağlı Enne, Ağaç, Köprüören, Kızılcakaya, Ortaca, Dere köyleriyle Yoncalı Kaplıcaları'ndaki tarlalarda zarar meydana geldi. Tarlalarda hasar tespitine başlandı.

Şiddetli yağış ve dolu, deprem felaketi meydana gelen Simav ilçemizde de etkili oldu. Simav'a bağlı Kurduman köyünde 31 koyun, yıldırım düşmesi sebebiyle telef oldu. Simav'da çadır kentte 36 çadıra su girmesi neticesinde bir rahatsızlık oldu. Hemen hendekler kazılıp suların tahliyesi sağlandı ve su baskını yaşanan çadırlar, oluşturulan güvenli bölgeye nakledildi. İnşallah bundan sonra çadırlara su girişi olmayacak. Sel ve doludan dolayı bazı yerlerde elektrik trafoları yandı. Karayolları, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK), İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz gerekli çalışmaları yaptı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!