Kuşadası'nda facia: 9 kişi öldü

Güncelleme Tarihi:

Kuşadasında facia: 9 kişi öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2018 08:24

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde içinde 13 kişinin olduğu düzensiz göçmenleri taşıyan botun alabora olması sonucu 7'si çocuk 9 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Kuşadası açıklarında bir botun alabora olduğu yönündeki ihbar üzerine Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları bölgeye hareket etti.
Bölgeye yakın kıyıya da çok sayıda ambulans sevk edildi.

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, gece 03.25'te alınan ihbar üzerine bir helikopter, bir uçak, iki sahil güvenlik botu ve bir dalış timi bölgeye görevlendirildi. 

7'Sİ ÇOCUK 9 ÖLÜ... KAYIP YOK 


Arama kurtarma faaliyetleri sonucu 9 kişinin cesedine ulaşıldı, olayda 4 kişi de kurtarıldı. Batan lastik botta toplam 13 kişinin bulunduğu, kayıp kimsenin olmadığı belirlendi.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, ölenlerden 7'sinin çocuk, 2'sinin de kadın olduğu bilgisini paylaştı.

Sağ kurtarılan 4 kaçağın 3'ünün erkek, 1'inin çocuk olduğu belirtildi. Denizde cesetleri bulunan 9 kişinin ise 2'sinin kadın, 7'sinin çocuk olduğu açıklandı.

YERLERİ 33 DAKİKA SONRA SAPTANDI

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, saat 03.25’te Alo 158 ihbar hattına Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında kaçakların botunun battığı bilgisinin geldiği, Ege Denizi’nde görevde olan Sahil Güvenlik uçağının, hemen bölgeye yönlendirildiği, saat 03.58'de yerleri belirlenerek arama kurtarma çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Haberin Devamı

ÖLENLER IRAKLI

Batan lastik bottaki 13 kişiden 12'sinin Irak, 1'inin ise Suriye uyruklu olduğu belirlendi. Faciada yaşamını yitiren 9 kişinin tamamının da Iraklı olduğu tespit edildi. Kurtarılanlar arasındaki Suriyeli'nin ise organizatör olabileceği şüphesi üzerinde durulduğu bildirildi.

İki ayrı aileye mensup oldukları belirlenen Iraklı kurtarılan kaçakların ifadelerinde, kendilerine can yeleği verilmeyince itiraz ettiklerini, ancak buna rağmen zorla bota bindirildiklerini söyledikleri kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!