Kuş gribini yenen Türkler

Güncelleme Tarihi:

Kuş gribini yenen Türkler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2006 00:00

Kuş gribi teşhisiyle tedavi altına alınan Samsunlu Osman Şenmemiş ve Van’lı Sümeyye Mamuk dün hastalığı yendi ve taburcu edildi. Doktorlar, Tamiflu ilacıyla tedavisi yapılan çocukların tedavisinin tamamlandığını açıkladı.

SAMSUN’lu 12 yaşındaki Osman Şenmemiş ve Vanlı 10 yaşındaki Sümeyye Mamuk "kuş gribini yenen ilk Türkler" olarak tarihe geçti. Her iki hasta da taburcu oldu.

Samsun’un Zeytinlik Mahallesi’nde oturan ve geçen cumartesi günü rahatsızlanarak önce Devlet Hastanesi’ne, buradan da Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Osman Şenmemiş’te kuş gribi testi pozitif çıkmıştı. Ondokuzmayıs Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Fadıl Öztürk, küçük Osman’ın tıbbi olarak tedavisinin tamamlandığını açıkladı. ’Tamiflu’ ilacıyla tedavisi yapılan Osman Şenmemiş’in sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Prof. Dr. Öztürk, "Osman’ın artık herhangi bir hastalık taşımadığına kanaat getirdik. Bu yüzden taburcu edilmesine karar verdik" dedi.

SÜMEYYE DE KURTULDU

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gördüğü tedaviye olumlu yanıt veren 10 yaşındaki Sümeyye Mamuk, dün taburcu edildi. Tedaviyi yürüten Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, "Testleri pozitif çıkan Sümeyye’nin hastalığı yavaş seyretti, ilerlemedi. Son yaptığımız tetkiklerin ardından kendisini taburcu etme kararı aldık ve evine gönderdik" dedi.

Okula nasıl gideceğim

Zeytinlik Mahallesi’ndeki evine getirilen Osman Şenmemiş, "Evin bodrumunda ölü tavukla oynuyordum. Daha sonra ateşim çıktı ve beni hastaneye götürdüler" dedi. 7’inci sınıf öğrencisi olan Samsunlu Osman Şenmemiş, "Ben iyileştim. Arkadaşlarım hasta olduğumu biliyor. Ben okula nasıl gideceğim?" diyerek gözyaşı döktü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!