Kuş gribi yuva yıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Kuş gribi yuva yıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2006 13:21

Sivas Kangal ilçesine bağlı Yellice köyünde kuş gribi hastalığına yakalanan ve tedavi sonucu taburcu edildikten iki gün sonra yeniden hastaneye kaldırılan Gülten Yeşilırmak’ın bugün yeniden taburcu edileceği belirtildi. Gülten Yeşilırmak, hastalığı nedeniyle eşinin kendisini istemediğini, muhtemelen boşanacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Doktorların kendisine, “Sen hasta değilsin, İyileştin. Hissettiğin rahatsızlıklar bizim ilgi alanımızın dışında” dediklerini belirten Gülten Yeşilırmak, “Eşim de artık hastayım diye beni istemiyor. Büyük ihtimalle boşanacağız. Rahatsızlığım geçmedi. Buradan çıkınca başka hastaneye gideceğim.” dedi. Bu arada Yeşilırmak’ın köyünde tavuklardan alınan örneklerde kuş gribi virüsüne rastlanmadığı bildirildi.

Kangal İlçesi Yellice Köyünde yaşayan, 37 yaşındaki Gülten Yeşilırmak, 8 Ocak Pazar günü saat 18.00 sıralarında yüksek ateş, öksürük ve halsizlik şikayetiyle Kangal Sabancı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yeşilırmak ve 3 çocuğu, buradan sevk edildiği Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’nde Kuş Gribi şüphesiyle tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARDA TEST NEGATİF ÇIKTI

SONUÇLARI BEKLEMEDEN ÇOCUKLARINI KAÇIRDI
Diyarbakır Dicle Üniversitesi (D.Ü) Tıp Fakültesi'nde “kuş gribi” şüphesiyle tedavi gören 2 çocuk babaları tarafından hastaneden kaçırıldı. Batman'ın Kozluk İlçesi Arıkaya Köyü'nden 13 Ocak Cuma günü “kuş gribi” şüphesiyle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Çocuk Bölümü'ne tedavi için getirilen N. K (4) ve S.K (8) kardeşleri babaları E.K, 14 Ocak'ta sabah saatlerinde hastaneden kaçırdı. 
Yetkililer, babanın çocuklarını kuş gribi şüphesiyle hastaneye getirdiğini, çocuklarının yatış işlemlerinin ardından gerekli tedaviye başlanarak Ankara'ya gönderilmek üzere numunenin alındığını söylediler. Babanın çocuklara sadece ilaç verilerek geri gönderileceğini sandığını ve bunu sık sık doktorlara söylediğini ifade eden yetkililer, şöyle dedi: 
 “Babaya çocuklarının durumunun iyi olduğunu, ancak sonuçların gelene kadar tedavilerinin süreceğini söylememize rağmen sık sık hastaneden çıkmak istediğini söylüyordu. Biz nöbetimizi devrederken de babanın çocuklarını götürebileceğini birbirimize aktardık. Yatışlardan 1 gün sonra baba her hastanın başucunda bulunan dosyalarını da alarak çocuklarını götürmüş. Ankara'dan bugün gelen sonuçlara göre de sonuç negatif çıktı. Ayrıca hastalar yeşil kartlıydılar. Çocuklarını hastaneden kaçırdığına şaşırdık.”

Haberin Devamı

Kan örneklerinin incelenmesi sonucu, Gülten Yeşilırmak’ta Kuş Gribi virüsüne rastlanırken, çocukları Hasan, Ali ve Emel’de test sonuçları negatif çıktı. Gülten Yeşilırmak, 6 gün süren tedavisinin ardından 13 Ocak Cuma günü mesai saatinden sonra taburcu edildi.

Ancak Gülten Yeşilırmak, eve gittikten sonra ağrılarının arttığı gerekçesi ile dün sabah yeniden hastaneye yatırıldı. Rahatsızlığının tekrar nüksettiğini ve kötü durumda olduğunu söyleyen Yeşilırmak, “Beni iyileşmeden taburcu ettiler. Başka hastaneye gitmek istiyorum” dedi. Gülten Yeşilırmak'ın eşi Ahmet Yeşilırmak da, “Olayı ilk duyduğumda, çocuklarımın hayatından endişe ettim” diye konuştu.

Haberin Devamı

“EŞİM BENİ İSTEMİYOR, BOŞANACAĞIZ”

Hastanedeki odasında DHA muhabirine telefonla bilgi veren Gülten Yeşilırmak, “Taburcu edildikten sonra yeniden rahatsızlandım. Ağrılarım artınca hastaneye geldim. Doktorlar bana şimdi, hiçbirşeyim olmadığını ve nükseden ağrılarımın kuş gribi ile ilgisi olmadığını söylediler. Beni taburcu edeceklerini belirttiler. Şu anda ağrılarım devam ediyor. Baş dönmesi, kulak tıkanması ve kas ağrıları hissediyorum. Yakalandığım hastalık nedeni ile artık eşim beni istemiyor. Büyük bir ihtimalle ayrılacağız. Ben buradan çıktıktan sonra başka bir hastaneye gitmeyi düşünüyorum. Çünkü kendimi iyi hissetmiyorum.” dedi.

/images/100/0x0/55eb4ecbf018fbb8f8b8dbdc

Haberin Devamı

Hastane yetkilileri bundan sonra basına açıklama yapmama kararı alırken, yeniden hastaneye başvuran Gülten Yeşilırmak’a yeni bir tedavi yapılmadığını sadece bir gün gözlem altında tutulduğunu belirtti.

TAVUKLAR TEMİZ ÇIKTI

Bu arada Gülten Yeşilırmak’ın 8 Ocak’ta kuş gribi şüphesiyle hastaneye başvurmasının ardından, köyündeki kümesten Tarım Müdürlüğü ekiplerince 5 adet canlı tavuk örneği alınarak, Samsun Veteriner Labaratuvarı’na gönderildi. Yapılan labaratuvar incelemesi sonucunda tavuklarda kuş gribi virüsüne rastlanmadığı belirlendi. Tarım Müdürlüğü yetkilileri, olay sonrasında Yeşilırmak’ın kümesinden rastgele seçilen 5 tavuğun hiç birinde kuş gribi virisüne rastlanmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Hastaneye yatırılan Gülten Yeşilırmak’ın test sonuçlarının pozitif çıkması sonucu 10 Ocak tarihinde köydeki tüm kanatlı hayvanlar itlaf edilmişti. Yetkililer, köyden ikinci bir örneğin daha aynı labaratuvara gönderildiğini, onun da sonuçlarının henüz netleşmediğini bildirdi.

ÇORUM’DA KUŞ GİRİBİ ŞÜPHESİYLE TEDAVİ ALTINA ALINDI

Çorum'un İskilip İlçesi’nde, 6 yaşındaki Tuba Memiş, Çorum Çocuk ve Doğum Hastanesi’nde kuş gribi şüphesiyle tedavi altına alındı. İskilip İlçesi'ne bağlı Karlık Köyü'nde oturan Tuba Memiş, başının ağrıması ve ateşinin yükselmesi nedeniyle ailesi tarafından İskilip Devlet Hastanesi'ne getirildi. Ailesinin dün ölen 2 tavuğu ellediğini söylemesi üzerine, küçük kız Çorum Çocuk ve Doğum Hastanesi’ne sevkedildi. Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’nde tedavi altına alınan Tuba Memiş'e yapılan test sonuçları henüz belli olmadı.

Çorum Sağlık Müdürü Fikret Purtul, “Ölü tavukları ellemesi nedeniyle kuş gribi şüphesi ortaya çıktı, hemen kontrol altına alındı. Kan örnekleri analize gönderildi. Hemen ön tedaviye başlandı. Ölü tavuklardan da Tarım İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler numune alıp gerekli incelemeleri yapıyor. Bölgenin göçmen kuşların güzergahı üzerinde olması da bizi şüphelendirdi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!