Kuş gribi şüphelisi kız yolda öldü

Güncelleme Tarihi:

Kuş gribi şüphelisi kız yolda öldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 18:05

Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Yazbaşı mezrasında aniden rahatsızlanarak, ailesi tarafından Karaçoban Devlet Hastanesi'ne götürülen, ancak ‘Kuş Gribi’ şüphesiyle Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi’ne sevkedilen 11 yaşındaki Sevgi Acar, yolda yaşamını yitirdi.

Karaçoban Devlet Hastanesi'nde bugün ‘Kronik Zatürre’ teşhisi konulan Sevgi Acar, kuş gribi olabileceği şüphesiyle Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi. Ambulansla Erzurum’a getirilen Sevgi Acar yolda hayatını kaybetti. Acarı’ın cenazesi hastane morguna konuldu. Karaçoban ilçesindeki doktorların Erzurum Valiliği’ni araması ile Acar'ın akçiğerinden alınan parça tahlil için Ankara’ya gönderildi.

NÜFUSA KAYITLI DEĞİLMİŞ

10 çocuk babası Ahmet Acar, ailenin en küçüğü ve tek kızı olan Sevgi’nin dün akşam aniden rahatsızlandığını ancak kötü bir durumda olmadığını söyledi. Baba Acar, “Sevgi çok halsiz olduğunu söyledi. Su istedi, yarım bardak su verdik. Daha sonra da hastaneye getirdik. Karaçoban’dan Erzurum’a getirirken yolda hayatını kaybetti” dedi. Baba Acar, kızının nüfusa kayıtlı olmadığını da belirterek, evimde 100’e yakın tavuk var ama bunların hiçbirini yemedik. Onların bakımını kızım yapıyordu. İtlaf ekipleri gelip tavuklarımızı almadı” diye konuştu.

Öte yandan hastane morguna konulan Sevgi’nin cenazesini hastane yönetimi basın mensuplarından gizlemeye çalıştı. Baba ile morg kapısı önünde röportaj yapmak isteyen basın manhsupları da morg görevlisi tarafından tartaklandı. Olaya müdahele eden aile de, görevlinin sert davranışlarına maruz kaldı. Morga gelen güvenlik görelilerinin araya girmesi ile gerginlik yatıştırıldı. Acar Ailesi kızları Sevgi’yi, cenaze işlemlerinin tamamlanmasından sonra defnedilmek üzere köylerine götürecek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!