Kuş gribi: 13 yaşındaki Esat'ın durumu ciddi

Güncelleme Tarihi:

Kuş gribi: 13 yaşındaki Esatın durumu ciddi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2006 14:54

Siirt’in Baykan İlçesi Ziyaret Beldesi'nde oturan ve 4 gün önce tavukları ölen Baysal ailesinden 5 çocuğun kuş gribi şüphesiyle tedavileri Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde sürüyor. Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nden getirilen ve yoğun bakıma alınan 13 yaşındaki Esat Bal'ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Çocuklardan alınan numunler Ankara'daki Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne gönderildi.

Haberin Devamı

Ziyaret Beldesi'nde oturan Çetin Baysal, yüksek ateş, ishal ve halsızlık belirtileri gösteren çocukları, 2-10 yaşındaki Esra, Ebru, Sedat, Fatih ve Serpil Baysal’ı Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Buradaki ilk tedavileri yapılan Baysal ailesinin 5 çocuğu, kuş gribi şüphesiyle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

1 ÇOCUĞUN DURUMU AĞIR

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi'nden ‘Kuş gribi’ şüphesiyle Dicle Üniversitesi'ne getirilen Esat Bal'ın yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak tedavisi devam ediyor. Doktorlar, hastalığın kesin teşhisi için Esat Bal'dan aldıkları numuneyi de Ankara'ya gönderdi. Bal’a kuş gribi tedavisi uygulanırken durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı.

DHA MUHABİRİ GÖRÜNTÜLEDİ

Haberin Devamı

Kuş gribi şühnesiyle Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan hastalar için Tıp Fakültesi’nin 8'inci katında bulunan İntaniye Kliniği boşaltıldı. 30 yataklı serviste sadece 5 çocuk tedavi görüyor. Hastane yetkilileri olası şüpheli vakaların kendilerine gelmesi halinde bu kliniğe yatırılacağını söyledi. DHA mihabirinin girdiği klinikte çalışan personelin maske taktığı görülürken, hasta başında bekleyen aileler de maskeli ve özel elbiseli olarak tedavileri yakından takip ediyor.

Doktorlar hastalardan alınan numunelerin Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi'ne gönderildiği 2- 3 gün içinde sonuçların kendilerine ulaşacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!