Kuruş kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Kuruş kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2001 00:00


Haberin Devamı

İngiltere'deki Deutsche Bank hesabından 2 trilyon lira çekilmesiyle ilgili duruşmada konuşan Türkeş'in kızı Ayzıt Türkeş, babasının aracısı olduğunu söyledi. Talimatları gerçekleştirdiğini belirten Ayzıt Türkeş, ‘‘Bu paranın bir kuruşu ne bende, ne de kızkardeşimde kalmıştır’’ dedi.

MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in ölümünden sonra İngiltere'deki Deutsche Bank hesabında bulunan 575 bin mark, 845 bin dolar ve 367 bin sterlinin (toplam yaklaşık 2 trilyon 15 milyar lira) çekilmesiyle ilgili davaya devam edildi. Davada, Türkeş'in ilk eşinden olan kızları Ayzıt Türkeş ile Umay Günay, özel evrakta sahtecilik ve banka aracılığıyla dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanıyor. Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Ayzıt Türkeş ve avukatı Umur Tamur ile müdahil Ayyüce Türkeş'in avukatı Salim Özdemir katıldı. Sanık Ayzıt Türkeş, babasının ölmünden sonra ikinci eşi Seval Türkeş'i arayarak veraset intikal vergisi ödemek için belgeler istediğini, ancak olumsuz yanıt almaları üzerine tereke davası açmak zorunda kaldıklarını belirtti.

1975 yılından beri İngiltere'de yaşadığını belirten Ayzıt Türkeş, 1988 yılında babası yanına geldiğinde bankaya giderek birlikte hesap açtırdıklarını, babası Alparslan Türkeş'in kendisine işlemleri yürütebilmesi için yetki belgesi verdiğini söyledi. Ayzıt Türkeş babasının Türkiye ye dönmesinin ardından verdiği talimatlar doğrultusunda hesaptan para çektiğini ve ilgili yerlere aktardığını belirterek, şunları söyledi:

ARACILIK YAPTIM

‘‘Merhum Türkeş büyük bir devlet adamıydı. Onun siyasi bir birikimi olarak bazı ödemeler yapması gereken, saklı kalması lazım gelen kuruluşlar oldu. Bu ödemeler için beni aracı yaptı. Ben de ölümünden sonra bu talimatları yerine getirdim. Bu paranın bir kuruşu ne bende ne de kızkardeşimde kalmıştır, vicdanım rahat.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!