Kurunun yanında yaş da yanıyor

Güncelleme Tarihi:

Kurunun yanında yaş da yanıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2015 01:39

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan polislere seslenirken ‘paralel yapı’yla ilgili “Böyle bir anlayışın karşısına birlikte çıkmalıyız. Kurunun yanında yaş da yanıyor. Öyle bir şüphe mekanizması oluşuyor ki böyle kararlar alabiliyoruz. Her şeyimi teslim ettiğim kimseler, çalışma ofisimi dinlerlerse ben nasıl hareket edebilirim? Böyle birisi böyle bir suç işliyorsa o zaman böyle kararlar alınabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili de “Bu motor bu kasaya küçük geliyor, çekemiyor” mesajı verdi.

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Emniyet teşkilatının kuruluşunun 170’inci yıldönümü nedeniyle 400 polisten oluşan heyeti Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti. Erdoğan, polislere seslenirken özetle şunları söyledi:
“Polisin serüveni aslında Türkiye’nin serüvenidir. Onların da içlerinde fitne ateşi yakılarak bölünmek istenmiştir. Bu teşkilat bölündüğü anda devlet bölünür. Vatan elden gider. TSK da aynı şekilde.

SIRTIMI YASLADIĞIM ADAM BENİ DİNLİYOR

Bu yapıyı bölmek isteyen en son yapı paralel yapıdır. Biz kendi muhasebemizi kendimiz yapmak zorundayız. Böyle bir anlayışın karşısına birlikte biz çıkmalıyız. Kurunun yanında yaş da yanıyor. Öyle bir şüphe mekanizması oluşuyor ki böyle kararlar alabiliyoruz. Bir Başbakan olarak her şeyimi teslim ettiğim kimseler, çalışma ofisimi dinlerlerse ben nasıl hareket edebilirim? Ben ona sırtımı yaslıyorum. Yeri geliyor devlet meselesini, yeri geliyor ailem, eşimle mahremimi konuşuyorum. Arabada ben arkada oturuyorum, o önde. Böyle birisi böyle bir suç işliyorsa o zaman böyle kararlar alınabiliyor.
Polis kardeşlerim müsterih olun. Sizin arkanızda hükümet, Cumhurbaşkanı var. Burada hepimizin can güvenliğini emanet ettiğimiz polisimizin yanında yer alınması gerekir.

EMNİYETTEKİ ÇÜRÜKLER AYIKLANDI

Şehit edilen savcımızın olayında hemen asıl yüzlerini gösterdiler. 8 saatlik operasyon sürecinde de daha birinci saatte de operasyon yapılabilirdi. Acaba savcımızı sağ salim kurtarabilir miyiz diye sabırla süreci işlettiler. Ama içeriden silah sesleri gelince içeri girip oradaki iki teröristin halledilmesi gerekiyordu. Her şey olması gerektiği gibi yürüyor. Polisimizin arasına nifak tohumları ekmek isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalsın. Emniyette araya karışan çürükler ayıklandı, ayıklanıyor.

HER KUTLU DOĞUM SANCILI OLUR

1930’ların şartlarında kurulan sistem artık yama tutmaz hale geldi. Bu motor, bu kasaya küçük geliyor, yetersiz geliyor, çekemiyor. Motoru güçlendirmek lazım veya sıfırdan yenilemek lazım. Her değişim gibi bu da sancılı olacak. Her kutlu doğum sancılı olur. Karşı çıkanlar, direniş gösterenler olacak ama beyhude. Akan nehre karşı yüzemezsiniz.

ÇÖZÜM SÜRECİNDEKİ ŞIMARIKLIKLAR

İçerde ve dışarda Türkiye’yi yeniden dizlerinin üstün çöktürme, kumpaslar devam ediyor. Halkımız, çözüm sürecini, tüm tahriklere, tüm şımarıklıklara rağmen bunun için destekliyor. Siyasetteki kifayetsiz muhterislere bu nedenle yüz vermiyor. Bu kazanımların kaybedilmesine rıza gösteremeyiz.

İMAMLARI CAMİDE BİLİYORDUK

Haberin Devamı

Biz imamlarımızı camide biliyorduk, ama kurumlar içinde imamlar olduğunu da tespit ettik. Sonra da bu imamların nasıl tası tarağı toplayıp Türkiye’den kaçmaya başladıklarını da gördük.”
Erdoğan, konuşmasının bir yerinde, “İç Güvenlik Yasası’ndan niye rahatsız oluyorlar, ki bugün büyük ihtimalle imzalayacağım” dedi. Erdoğan, konuşmasının sonuna doğru ise “İç Güvenlik Paketi geçtiğimiz günlerde yürürlüğe girdi” diye düzeltti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!