Kurultaydan flaş notlar

Güncelleme Tarihi:

Kurultaydan flaş notlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2010 16:54

CHP uzun bir aradan sonra ilk kez ‘coşkulu’ bir kurultay yapmaya hazırlanıyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘tek aday’ olması beklenen kurultaya, 50 bin civarında partilinin katılması bekleniyor. Ankara Atatürk Spor Salonu’nda yarın saat 10.00’da başlayacak kurultaya yerli ve yabancı 850 basın mensubu katılacak.

Haberin Devamı

Zonguldak’ta yaşanan maden faciası nedeniyle kurultayda coşkulu şarkı türkü çalınmayacak. Salonda Edip Akbayram’ın ‘Kızımın adı Sevgi’ şarkısı ile Moğollar Grubundan “Bir şey Yapmalı” şarkısı duyulacak. Kılıçdaroğlu salona girerken ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sırasında Onur Akın tarafından seslendirilen şarkı çalınacak. Onur Akın’ın eski bir şarkısı “Hem temiz hem de dürüst bir insanoğlu, geliyor geliyor Kılıçdaroğlu” sözleriyle Kılıçdaroğlu’na uyarlanmıştı.

850 GAZETECİ

Kurultay salonunda polislerin yanı sıra 50 kişiden oluşan özel güvenlik de görev yapacak. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği kurultayı 850 yerli ve yabancı basın mensubu izleyecek. Bu nedenle gazetecilerin rahat çalışması için daha önce delegelerin bulunduğu sahaya alınacak. Delegeler ise tribünlere yerleştirilecek. Sahada ayrıca milletvekilleri,  merkez yönetim kurulu üyeleri, parti meclisi üyeleri ile yüksek disiplin kurulu üyeleri yer alacak.

Partililerin ise kurultayı izleyebilmeleri için salon dışına dev ekranlar yerleştirildi. Gençlik kolları içinse özel tişörtler bastırıldı.

İNÖNÜ'NÜN ÜNLÜ SÖZÜ

Salona Atatürk’ün, İnönü’nün yanı sıra Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun posterleri asıldı. İnönü’nün, “Bir ülkede namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça kurtuluş yoktur” sözüne yer verildi.

BAYKAL KATILMAYACAK

Kurultayın ilk günü Genel Başkanvekili Cevdet Selvi’nin açış konuşmasıyla saat 10.00’da başlayacak. Ardından divan oluşturulacak ve divan Başkanı Kemal Anadol bir konuşma yapacak. Hesap raporlarının okunmasının ardından konuşmak isteyenlere söz verilecek. Ardından adaylar konuşmak için kürsüye gelecek. Genel Başkanlık seçiminin ardından Genel Başkan teşekkür konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelecek. Pazar günü ise 80 kişilik parti meclisi ile yüksek disiplin kurulu üyeleri seçilecek.

Haberin Devamı

Deniz Baykal kurultaya katılmayacak ancak bir mesaj gönderecek. Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi kurultay açılış konuşması yapacak. Kılıçdaroğlu, genel başkan adayı olarak seçim öncesi bir konuşma yapacak. Seçimden sonra ise bir teşekkür konuşması yapacak.

ECEVİT SÜRPRİZİ

Kurultayın en büyük sürprizi Rahşan Ecevit’in katılması olacak. Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklayan Ecevit’in bu çıkışı, gelecek hafta yapılacak olan DSP kongresini çökertmek olarak yorumlandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!