Gündem Haberleri

    Kuru fasulyede doğal radyasyon

    Ahmet KORKMAZER DHA
    25.10.2008 - 00:00 | Son Güncelleme:

    TÜRKİYE Atom Enerjisi Kurumu Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi Sağlık Fiziği biriminde görevli Dr. Berna Ataksor, insanların yüzde 88 oranında doğal radyasyona maruz kaldığını söyledi. Gıda maddelerinde de radyasyon olduğunu ve en çok radyasyonun kuru fasulyede olduğunu belirten Ataksor, "Böyle diyoruz diye fasulye yemeyecek miyiz? Elbette yiyeceğiz. Çünkü, bu doğal radyasyondur. Önemli olan ekstra radyasyona maruz kalmamaktır" dedi. Rakımı yüksek olan yerlerde yaşayan insanların daha çok radyasyona maruz kaldıklarını söyleyen Ataksor, denize yakın yerlerde yaşayanların ise, daha az maruz kaldıklarını dile getirdi.
    Etiketler: gündem
    Son Dakika Haberler
    

    EN ÇOK OKUNAN HABERLER

      Sayfa Başı