Vatandaşlıktan çıkarma yasası için düğmeye basılıyor

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşlıktan çıkarma yasası için düğmeye basılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 10:22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Terör örgütü yandaşlarını vatandaşlıktan çıkarmak dahil tüm önlemleri almak durumundayız" açıklamasından sonra Bekir Bozdağ ve Numan Kurtulmuş konuyla ilgili açıklamalarda bulundu

Haberin Devamı

Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bugün Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu.  Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda gelinen son durum ve operasyonların ne zaman tamamlanacağına yönelik bir soru üzerine Kurtulmuş, fevkalade bir ağır bir tablo ile karşı karşıya olunduğunu belirtti.Emniyet güçlerinin cansiperane bir süreç yürüttüklerinin altını çizen Kurtulmuş, örgütün de tarihi boyunca hiç olmadığı kadar desteği dışarıdan aldığını söyledi. Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Bu kadar silahlı, bu kadar gaddar bir örgüt bir 'barış havarisiymiş' gibi gösteriliyor dünya kamuoyunda. Bu anlamda dışarıdan da almış olduğu lojistik desteklerle işte görüyorsunuz 50 metrede, 100 metrede bir tuzaklanmış yerler, tek tek evler tuzaklanmış... Sadece temizlemeniz yetmiyor, tuzaklanmış olan evlerde oraya giren güvenlik kuvvetlerimizin şehit olduğunu görüyoruz, dolayısıyla çok titizlikle yürütülen süreç. Nasıl terör örgütünün önemli bir deneyim kazandığı ve bununla hareket ettiğini söylüyorsak ve çok ciddi desteklerle hareket ettiğini söylüyorsak, aynı şekilde bizim güvenlik birimlerimiz bakımından da belki uzun yıllar boyunca ilk kez bu kadar büyük bir koordinasyon, eşgüdüm içerisinde hareket ediliyor. Emniyet, polis, özel harekat, jandarma, askerimiz ortaklaşa bir anlayış içerisinde, timlerle, karma timlerle hareket ediyorlar, zor bir mücadele veriyorlar. Allah kolaylık versin, Allah yardımcıları olsun."      Öteden beri Türkiye'nin ayaklarına pranga vurulmak istendiğini vurgulayan Başbakan Vekili Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Terör vasıtasıyla Türkiye'nin koşması, ileriye doğru atılım yapması engellenmek isteniyordu. Şimdi Türkiye'ye çelme takarak, Türkiye düşürülmek isteniyor. Terörün ortaya koyduğu yeni anlayış bu ve çok sayıda Amerikasından Rusyasına kadar, bazı Avrupa ülkelerinden bölge ülkelerine kadar çok sayıda ülkenin açık ya da gizli destek verdiğini görüyoruz. İşte örnek olarak, 'PYD bir terör örgütü müdür, değil midir?' tartışması, çok açık bir siyasi tartışma olarak devam etmektedir. Dolayısıyla burada sadece terör dediğimiz karşınızdaki bir kaç bin militandan ibaret bir mesele değildir, Türkiye'nin beka meselesidir, bununla ilgili de ciddiyetle sürecin üzerine gidilmektedir. Ümit ederim bir sonuç alınacaktır. Ama 'şu gün biter, bugün biter' demek yanlış olur."       

Haberin Devamı

VATANDAŞLIKTAN ÇIKARMA

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı, "Terör örgütü yandaşlarını vatandaşlıktan çıkarmak dahil tüm önlemleri almak durumundayız" açıklaması anımsatılarak, hükümetin bu konuda bir çalışmasının olup olmadığını sorulması üzerine de Kurtulmuş, şunları kaydetti: "Dün Sayın Cumhurbaşkanımızın sözlerini dinledik. Şu anda hükümetimizin bu anlamda bir çalışması yok. Ama Türkiye terörle çok ciddi bir mücadele veriyor. Bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandırmak için ne yapılacaksa, bunlar yapılır. Ama yapılacak olan şeyler, anayasa ve mevcut hukuk çerçevesinde, yasalar çerçevesinde, Adalet Bakanlığının gözetiminde yapılması gereken çalışmalardır. Henüz bu anlamda, vatandaşlıktan çıkarılma konusunda Adalet Bakanlığımızın anayasa ve yasalar çerçevesinde yürüttüğü bir çalışma yok. Eğer gerekirse bu çalışmaları Adalet Bakanlığı yapar, hazırlar, Bakanlar Kurulu'nun gündemine getirir."      

Haberin Devamı

BOZDAĞ: GEREKLİ ÇALIŞMA YAPILACAK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Erdoğan'ın, terör örgütü yandaşlarının vatandaşlıktan çıkartılmasına ilişkin sözleri üzerine açıklama yaptı.  Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklaması yeni bir kuralı öngörüyor. Gerekli çalışmalar yapılacaktır" dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!