Kurtulmuş Claudia Roth'u kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Kurtulmuş Claudia Rothu kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2012 19:49

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti ile bütünleşme süreciyle ilgili, “ Biz yeni Türkiye'nin inşası konusunda demokratikleşmesi ve problemlerinin çözülebilmesi konusunda bir katkı sunabileceğimize inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kurtulmuş, Almanya Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth ve beraberindeki heyeti parti genel merkezinde kabul etti.Kurtulmuş Roth ve heyetini kabul ettiği için mutlu olduğunu ifade ederek, “Öncelikle HAS Parti ile AK Parti'nin birleşme süreci ile ilgili zaten kamuoyu yakından takip ediyor biz yeni Türkiye'nin inşası konusunda demokratikleşmesi ve problemlerinin çözülebilmesi konusunda bir katkı sunabileceğimize inanıyoruz ve bu çerçevede gelmiş olan bir talebi daha önce de ifade ettiğimiz gibi partimizin yetkili kurulu olan Kurucular Kurulu en son kararlaştıracaktır. Sonuç itibarıyla bu konuyla ilgili kamuoyu ile paylaşabileceğimiz bilgileri bu şekilde paylaşmıştık” diye konuştu.Kurtulmuş, Türkiye ve çevresini yakından takip eden Roth ile Türkiye'de önemli gördükleri konuları kendi perspektifleri açısından değerlendireceklerini belirtti.

Almanya Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth ise burada yaptığı konuşmada Türkiye ile ilgili haberleri yakından takip ettiğini belirterek, şunları kaydetti:
“Bu ziyareti yapma arzum, Türk haberlerini takip ettiğim için, bu haberler içerisinde partinin birleşme haberlerinin yer alması ile ilgili. Kendilerine teşekkür ediyorum beni kabul ettikleri için.

Haberin Devamı

Görüşmek istediğim konular arasında Türkiye'de güncel siyasi durumu değerlendirmek, görüşlerini almak, HAS Parti'nin özellikle ilgilendiği belli siyasi konular var mı onlar neyse onları öğrenmek arzusundayım. Bir de Suriye'deki gelişmelerle bağlantılı, bölgeyi etkileyen durumu da değerlendirmeyi arzu ediyorum.
Ben her şeyi öğrenmek ve bilmek isteyen bir kişiliğe sahibim. Okuduğum bazı haberlere göre de kendisinin ileride Türkiye'deki partilerden bir tanesi olan partinin başına geçebileceği, genel başkanı olabileceği şeklinde de haberler okudum. O partinin isminin de 'A' harfi ile başladığını da ben kendi adıma söylemek isterim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!