Kurtulan: "Devlet Öcalan’ın fikirlerini alabilir"

Güncelleme Tarihi:

Kurtulan: Devlet Öcalan’ın fikirlerini alabilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2009 17:43

DEMOKRATİK Toplum Partisi DTP Kartal İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen “Türkiye’de demokratik bir yaşam için barışı istemek yetmez” başlıklı panele katılan DTP Grup Başkanvekili ve Van Milletvekili Fatma Kurtulan, hükümete kesin bir dille “Abdullah Öcalan ile muhatap olunsun” demediklerini belirterek, “Biz DTP olarak yuvarlak masa kurulsun bir tarafta Abdullah Öcalan diğer tarafta Başbakan Tayyip Erdoğan otursun, demiyoruz. Ancak farklı yöntemlerle devlet, Sayın Öcalan’ın fikirlerini alabilir. Unutulmamalıdır ki 3 buçuk milyon insan ile dağlardaki binlerce gerilla Abdullah Öcalan’ı lideri olarak görüyor" dedi.

Milliyet Gazetesi Yazarı Derya Sazak’ın “Dağda ölenin annesi de şehit olan askerin annesi de akan kanın durmasını istiyor" sözü üzerine araya giren ve eşi PKK’nın Yönetim Kadrosu’nda bulunan Fatma Kurtalan“Eşleri de unutma, asıl eşler daha çok üzülüyor " dedi.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde saat 14.00 sıralarında düzenlenen panele Fatma Kurtulan, Milliyet Gazetesi Yazarı Derya Sazak, Akşam Gazetesi Yazarı Aslı Aydıntaşbaş, Gazeteci Cengiz Kapmaz ile Türkiye Barış Meclisi Sözcüsü Ayhan Bilgen katıldı.

Fatma Kurtulan DTP olarak süreci büyük bir merakla ve dikkatle takip ettiklerini belirterek, “Yıllardan beri aynı şeyleri söylememize rağmen hep yanlış anlaşıldık. Hiçbir yöneticimiz 'ben savaş istiyorum' dememiştir. Biz her zaman barıştan yanayız” dedi. Operasyonların bir ön önce durması gerektiğini belirten Kurtulan “Bu sorun, her parti ve kesimden insanın katılımıyla tartışılarak çözüme bağlanmalıdır. DTP olarak olumlu görsek de endişelerimiz var. Halk çözülmesi gereken sorun karşısında atılan somut adımlara göremezse silahların yeniden konuşacağı geri dönülmez bir yola girilir. Silahların iki taraflı susması gerekir. Ancak devlet operasyon yapmakta ısrar ediyor” diye konuştu.

Derya Sazak da bugün siyasi bir iradeden konuşulduğunu, kanın nasıl durdurulacağının tartışılır olmasının önemli bir iklim olduğunu belirtti. Derya Sazak “Ankara’daki tartışmalara bakmayın. MHP ile Başbakan’ın, Baykal’ın tavrına bakmayın. Halk bu sorunun çözümünü istiyor. Öncelikle iki taraflı olarak silahların durması gerekir. PKK da silah bırakacak, asker de operasyonları durduracak. Hareketi siyasallaştırarak olayı parlamento ekseninde değerlendirmek gerekir. Açılımın içeriği boş deniyor ama en son MGK toplantısının ardından çıkan bildiriye bakılırsa içi dolu bir proje yürüyor ki destek alıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!