’Kurtlar Vadisi 1 Çetesi’ne baskın

Güncelleme Tarihi:

’Kurtlar Vadisi 1 Çetesi’ne baskın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2006 00:00

Diyarbakır’da 28 Aralık 2005’te bıçaklı ve silahlı saldırı sonucu öldürülen Kudret Özcengiz’in (19) katillerini araştıran polis, Özcengiz’in nikahsız yaşadığı Yasin Beydur’un da iki ay önce İstanbul’da öldürüldüğünü belirledi.

Araştırmalarını derinleştiren polis, başta Diyarbakır ve İstanbul’da olmak üzere çeşitli illerde adam öldürme, yaralama, kaçırma, ev ve işyeri kurşunlama, hırsızlık, gasp, uyuşturucu madde bulundurma gibi 300’ü aşkın suç işleyen bir çeteyi belirledi. Kendilerine ’Kurtlar Vadisi-1’ adını veren çetenin üyesi oldukları gerekçesiyle Diyarbakır ve İstanbul’da toplam 17 kişi gözaltına alındı.

Çeteye girmeyince öldürüldü

Çete üyelerinin, daha önce tanıdıkları Yasin Beydur’a çeteye girmesi için teklifte bulunduğu öğrenildi. Bu teklifi kabul etmeyen Beydur’u yaklaşık 2 ay önce İstanbul’da öldüren çete üyelerinin aynı gerekçeyle Beydur’un nikahsız yaşadığı Kudret Özcengiz’i de Diyarbakır’da öldürdükleri anlaşıldı. Sorguların ardından E.A. ve G.E. adlı kadınlar ile Ş.I., C.Ö., M.K., E.Ö., M.V.İ., A.A., S.İ., G.C. ve M.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. 6 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

11’i cezaevine gönderildi

Cinayet, yaralama, adam kaçırma, ev ve işyeri kurşunlama, hırsızlık, gasp, uyuşturucu madde bulundurma gibi 300’ü aşkın suç işleyen çete üyelerinden 11’i tutuklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!