Kürtçe ağıtlarla veda

Güncelleme Tarihi:

Kürtçe ağıtlarla veda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2012 00:00

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Piyade Er Çetin Doğan, Sivas’ın Zara ilçesinde Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Şehit erin cenazesi dün sabah Sivas Askeri Hastanesi morgundan askeri yetkililer tarafından alınarak ilçeye getirildi. Zara’daki cem-
evine getirilen şehit için tören yapıldı. Törene Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Ali Turan, CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ve Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün de aralarında olduğu yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Askere gitmeden 4 ay önce evlenen Çetin Doğan’ın eşi Makbule Doğan eşinin tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Cenaze töreni sırasında fenalaşan anne Hatun Doğan’a sağlık ekipleri müdahale etti. Namazın ardından askerler tarafından omuzlara alınan erin naaşı şehitlikte toprağa verildi. Terhisine    70 gün kala şehit düşen Piyade Er Çetin Doğan’ın askerden geldikten sonrası için tek hayali baba olmaktı. Eşi ile her telefon görüşmesinde “Bir kızımız ve oğlumuz olsun. Bunu çok istiyorum” diyordu.

Kılıçdaroğlu başsağlığı diledi

Haberin Devamı

CENAZE törenine katılan CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir’i telefonla arayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu baba Haydar Doğan’a başsağlığı diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!