Kurtarma rezaleti

Güncelleme Tarihi:

Kurtarma rezaleti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2006 15:38

Eskişehir'de ambulansta 20 dakika bekletilen şoför öldü. Ambulansın kapıları donunca hostes ön koltukta hastaneye götürüldü.

Haberin Devamı

Eskişehir'de önünde kaza yapan araçlara çarpmamak için yavaşlayan TIR'a yolcu otobüsü arkadan çarptı. Kazada, sıkıştığı yerden ağır yaralı olarak çıkartılan otobüs şoförü 43 yaşındaki Sami Akgün, 20 dakika ambulansta bekletildikten sonra götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi. Otobüste sıkışan hostes 20 yaşındaki Burcu Öcal ise bir saat süren çalışmanın ardından sıkıştığı yerden güçlükle kurtarıldı. Yaralı Öcal, kendisini bekleyen ikinci ambulansın arka ve yan kapıları soğuktan donduğu için açılmayınca ön koltukta hastaneye götürüldü.

Kaza, saat 00.30 sıralarında, Eskişehir- Bursa karayolunun kent çıkışındaki Batıkent Mahallesi'nde meydana geldi. Eskişehir'e giden 32 yaşındaki Mustafa Yalın yönetimindeki 34 TB 7401 plakalı gaz tankeri, yolun buzlanması nedeniyle kayarak önünde giden 50 yaşındaki Fedai Tunçel'in yönetimindeki 26 NT 488 plakalı minibüse çarptı.

/images/100/0x0/55ea0a51f018fbb8f8662133

Kazada minibüs sağ şarampole, tanker de yolun solundaki şarampole devrildi. Önündeki kaza yapan araçlara çarmak istemeyen 25 yaşındaki Ömer Özçelik, yönetimindeki 42 YF 451 plakalı TIR'ın frenine basıp yavaşladı. Buzlu Turizm firmasına ait Sami Akgün kullandığı 26 DK 011 plakalı yolcu otobüsü de önündeki bu TIR'a arkadan hızla çarptı.
Kazada, yolcu otobüsünün sürücüsü Sami Akgün ile sağındaki koltukta oturan hostes Burcu Öcal, ön tarafta sıkıştı.

Ağır yaralanan Sami Akgün, diğer sürücülerin ve olay yerine gelen 112 Hızır Acil görevlilerinin çabası sonucu kısa sürede sıkıştığı yerden çıkartılıp ambulansa alındı. Akgün, ambulansta bekletilirken sağlık görevlileri ile çevredekiler otobüste sıkışan Burcu Öcal'ı kurtarmak için seferber oldu. Yaklaşık 20 dakika ambulansta ağır yaralı olarak bekletilen otobüs şoförü Sami Akgün olay yerindeki otobüs firması yetkililerinin uyarısı üzerine Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne götürüldü, ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Otobüste sıkışan Burcu Öcal'ı kurtarma çabaları sonuçsuz kaldı. Bazı kişiler demir borularla kurtarma çalışmalarına katıldı. Polisler bilinçsizce kurtarma çalışmasının yapıldığını, itfaiyenin gelmek üzere olduğunu belirtip bu kişileri otobüsün yanından uzaklaştırdı. Olay yerine ters yoldan girip kısa sürede gelmek isteyen itfaiye aracının geçişini bir
/images/100/0x0/55ea0a51f018fbb8f8662135
süre kopan elektrik telleri engelledi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri otobüsün kaportasını kesip yaklaşık bir saat kurtarılmayı bekleyen Burcu Öcal'ı sıkıştığı yerden çıkardı. Bir kişinin kucağına alıp 20 metre ileride duran ikinci ambulansın yanına taşıdığı Burcu Öcal'ın talihsizliği burada da devam etti. Soğuk hava nedeniyle ambulansın arka ve yan kapıları donduğundan açılamadı. Görevlilerin kapıları açma çabaları sonuçsuz kalınca Burcu Öcal ambulans şoförünün yanındaki ön koltuğa oturtuldu yanında bir kadın doktorla birlikte Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri kazada otobüs yolcularından 27 yaşındaki Murat Özturhan'ın da hafif yaralandığını götürüldüğü hastanede ayakta tedavisinden sonra taburcu edildiğini, ağır yaralanan Burcu Öcal'ın tedavisinin sürdüğünü, kazaya karışan tanker, TIR ve minibüs şoförlerinin gözaltına alındığını açıkladı.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!