Kürtajcı doktor kalem kamerayla görüntülendi

Güncelleme Tarihi:

Kürtajcı doktor kalem kamerayla görüntülendi
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 09, 2009 16:27

BURSA’da, gebelik süresi 10 haftayı geçmiş ve yaşları 14 ile 30 arasında değişen kadınlara yasa dışı kürtaj yaptığı iddia edilen ve dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Ali M.’nin, fazla para istediği bir vatandaş tarafından kalem kamerayla görüntülendiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Operasyonun, görüntüleri çeken kişinin Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunması üzerine başlatıldığı bildirildi.

Savcılık izni ile takibe alınan ve telefonları dinlenen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Ali M.’nin, personeli ile kürtaj için ‘düğme alınacak’, kızlık zarı dikilmesi içinde ‘tül perde dikilecek’ şifreleriyle konuştuğu belirlendi. Kürtaj için önce 14 bin TL isteyen daha sonra 10 bin TL’ye kadar düşen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Ali M.’nin bu pazarlığı, hasta yakını tarafından kalem kamera ile görüntülendi. Kapora olarak 4 bin TL’nin sekreterine ödenmesini isteyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Ali M.'nin, paranın tamamının gelmemesi halinde kürtajı gerçekleştiremeyeceğini söylemesi dikkat çekti.

Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece ‘izinsiz kürtaj yaptırmak’ suçundan tutuklanan Ali M.’nin müşterilerinden kızlık zarı dikilmesi ve kürtaj için 2- 20 bin TL arasında para talep ettiği belirlendi.

      Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!