Kürt oğlu Kürt şehit babasıyım

Güncelleme Tarihi:

Kürt oğlu Kürt şehit babasıyım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2016 22:39

Terör örgütü PKK’nın düzenlediği saldırılar sonucu şehit olan 8 güvenlik görevlisi ile 2 memur dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Van şehidi 21 yaşındaki Vedat Dolançay’ın babası Vezir Dolançay terör örgütüne şu sözlerle tepki gösterdi: “Ben Kürt oğlu Kürt’üm ve şehit babasıyım. Şehidime kurban olayım.”

Haberin Devamı

ŞIRNAK’ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK’nın silahlı saldırısında şehit oldu er Vedat Dolançay. 6 kardeşi vardı, Bodrum’daki bir dalış merkezinde çalışıyordu ve amatör küme takımlarından birinde futbol oynuyordu. 21 yaşındaki Vedat Dolançay’ın şehit haberi hem memleketi Van’da hem de Bodrum’da büyük üzüntüye yol açtı. Tezkere almasına 4 ay kalan Dolançay, Bodrumlu arkadaşlarından kuaför Uğur Aslan’la şehit olmadan birkaç saat önce telefonla mesajlaşmış, Dolançay’ın mesajında “Az kaldı kardeşim ölmesek gelicez” demişti. Dolançay için memleketi Van’ın Saray ilçesinde tören yapıldı. Şehidin babası Vezir Dolançay, “Ben Kürt oğlu Kürt’üm ve şehit babasıyım. Şehidime kurban olayım” sözleriyle terör örgütüne tepki gösterdi. Bodrum’da çalışan ve abisinin şehit haberini aldıktan sonra ilçeye gelen kardeşi Fırat Dolançay da komutanlara sarılarak, “Bunların Allah’ı, dini, imanı yok. Allah onların yanına bırakmasın” dedi.

HÜSEYİN ÇELİK’İN MESAJINI PAYLAŞMIŞ
1.5 aylık evli polis memuru Mehmet Güngördü (32), Şırnak kent merkezinde önceki gece teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit oldu. Şehit acısı, Kayseri’nin Melikgazi ilçesine düştü. Baba Durmuş Güngördü metanetini korurken, annesi Zeliha ile 1.5 yıllık eşi Hülya Güngördü gözyaşlarına hâkim olamadı. Hülya Güngördü, şehit eşi Mehmet Güngördü’nün çerçeveli fotoğrafına elini sürüp gözyaşı dökerken, “Beni bırakıp gitmeyecektin, ben sensiz ne yaparım” diye feryat etti. Şehit polis, Yeşilhisar ilçesi Güzelöz Mahallesi’nde toprağa verildi. Güngördü’nün, eski AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in “PKK kentlere yerleşti, kaymakamlar, valiler elleri kolları bağlı bekledi” açıklamalarını paylaşması da dikkat çekti.

TERHİS OLMASINA 28 GÜN KALMIŞTI
Er Arif Subaşoğlu (21), Şırnak’ın İdil ilçesinde Yüzsüren Hudut Karakolu’na düzenlenen saldırıda şehit oldu. Terhisine 28 gün kalmıştı. Kocaeli Gölcük’te yaşayan 4 çocuklu Serpil ve Mehmet Subaşoğlu, evlatlarının şehit haberiyle yıkıldı. Şehidin amcası Emin Subaşoğlu, “3 gün önce konuştum ‘Bana bir şey yapamazlar amca, bana bir şey olmaz’ dedi ama... 28 gün kalmıştı terhisine. Ailecek telefonla ulaşmaya çalıştık ancak herhangi bir cevap alamadık. Gece şehit olduğu haberi geldi” dedi. Şehit Subaşoğlu, İhsaniye Meydanı’nda cenaze namazı kılındıktan sonra toprağa verildi.

“BİZİM ŞEHİTLERİMİZ BAYRAKLA GELİR”
Cizre’de şehit olan Özel Harekât polisi Osman Yurt’un (44) cenazesi Sivas’a gönderildi. Şehidi havalanında annesi Huriye Yurt ile eşi Rabia, oğulları 19 yaşındaki Oğuzhan, 17 yaşındaki Ömer Faruk, 15 yaşındaki Burak Yurt ile kardeşleri, yakınları ve meslektaşları karşıladı. Kız kardeşi Ayla Seyfikli, “Bizde bir sürü evlat var. Vatanımızın bir parçasını alamayacaksınız inşallah. Kalleşler. Elinize hiç bir şey geçmeyecek. Bizim şehitlerimiz bayrakla gelir, sizinkiler çöplükte” diye feryat etti. Şehit için Ulu Cami’de düzenlenen törene yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Cenazenin camide bekletildiği sırada camiye getirilen şehidin babası 84 yaşındaki İsa Yurt, oğlunun tabutuna son kez sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin oğulları da babalarının tabutuna omuz verdi. Cenazeyi uğurlamak için camiye gelenler sloganlarla teröre lanet yağdırdı. Şehit Osman Yurt, Polis Şehitliği’nde toprağa verildi.

BALIKESİR’DE 20 BİN KİŞİ SON YOLCULUĞA UĞURLADI
Piyade Uzman Çavuş Hasan Talay, 4 ay önce evlenmişti. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada yaralandı ancak kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Dün memleketi Balıkesir’de 27 yaşındaki Hasan Talay için tören yapıldı. Zağnospaşa Camisi’ndeki törende şehidin eşi Hacer Talay, tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Genç kadın, “Beni bırakıp, nereye gidiyorsun. Hakkını helal et” diye ağıt yaktı. Şehidin anne ve babası Semanur Talay ile Yusuf Talay, kardeşleri Uzman Çavuş Yunus Talay ve vatani görevini yapan Samet Talay, taziyeleri kabul etti. Törene Türk bayraklarıyla katılan yaklaşık 20 bin Balıkesirli ‘Ne mutlu Türküm diyene’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attı. Hasan Talay, Garnizon Şehitliği’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

2 MEMUR, ULUDERE'DE TOPRAĞA VERİLDİ
Şırnak’ın Uludere ilçesinde, önceki gün bindikleri araca teröristlerin yerleştirdiği bombanın patlaması sonucu şehit olan memurlar Ahmet Arttı ve Diyar Oslu dün son yolculuklarına uğurlandı. Tapu Kadastro Müdürlüğü’nde çalışan Ahmet Arttı (27), Uludere Devlet Hastanesi’nde memur olan Diyar Oslu’nun (33) cenazeleri Yemişli köyünde yakınlarının katıldığı sade bir törenle toprağa verildi. Ahmet Arttı’nın, 1998’de PKK’nın yola tuzakladığı mayının patlaması sonucu şehit olan geçici köy korucusu Seyfettin Arttı’nın kardeşi olduğu için, Diyar Oslu’nun da 1990’da mayına basması sonucu şehit olan köy korucusu Mustafa Oslu’nun kardeşi olduğu için şehit yakınlarına tanınan hakla memur oldukları belirtildi. 

Haberin Devamı

YÜZBAŞININ EVİ
Özel Kuvvetler’de görevli ‘bordo bereli’ Yüzbaşı Fatih Yaşar, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK’lıların keskin nişancı tüfeği Kanas’ın hedefi oldu. Önce yaralandığı haberi gelen Yüzbaşı Yaşar, kurtarılamayarak şehit oldu. 2 yaşındayken annesini kaybeden Yüzbaşı Fatih Yaşar için dün Diyarbakır Asker Hastanesi’nde uğurlama töreni düzenlendi. Törenin ardından Yüzbaşı Yaşar’ın cenazesi memleketi Konya’ya gönderildi. Seydişehir ilçesi Bostandere Mahallesi’ndeki evinde taziyeleri kabul eden baba Cavit Yaşar, “Mertebesi şehit ama zor işte. Söyleyecek bir şey yok. Klasik bir söz ama beni alsınlar. Alsınlar ama götüren olmaz. Yaktı ya beni yaktı” diyerek gözyaşı döktü. Şehit Yüzbaşı Yaşar, yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı törenin ardından annesi Ayşe Yaşar’ın yanında toprağa verildi. Şehidi büyüten üvey annesi Zeynep, “Kuzum seni gördüm. İki haftadır ağlıyorum. İçim yanıyor” diyerek gözyaşı döktü.Törene katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, şehidin yakınlarına taziyelerini iletti.

20 GÜN ÖNCE SUR'A GİTTİ
Katar’daki görevinden Ankara’ya dönen ve 20 gün önce Diyarbakır’ın Sur ilçesine geçici görevle giden Yüzbaşı Fatih Yaşar, evli ve 4 yaşında bir kız babasıydı. 37 yaşındaki şehit Fatih Yaşar’ın, daha önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda subay olduğu, 6 yıl önce Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı’na geçtiği ve ‘Bordo Bereli’ olarak görev yaptığı bildirildi. TİM Komutanlığı ile tabur istihbarat, harekât ve eğitim subaylığı görevlerinde bulunduğu kaydedildi. Şehidin annesi Ayşe Yaşar’ın, oğlu 2 yaşındayken sırtında taşıdığı odunların ipinin boğazına dolanması sonucu yaşamını yitirdiği, üvey annesi Zeynep Yaşar tarafından büyütüldüğü belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!