Kürt hükümetinden İran'a: PKK operasyonunu durdur

Güncelleme Tarihi:

Kürt hükümetinden İrana: PKK operasyonunu durdur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2006 16:54

Kuzey Irak’taki yerel hükümet, PKK’nın İran kolu "Özgür Yaşam Partisi" PJAK’a üye terörist gruplara karşı Kandil Dağı’nda düzenlediği operasyonları durdurma çağrısı yaptı.

Yerel Kürt Hükümeti sözcüsü Halit Salih, bir süreden bu yana Kandil Dağı ve çevresini bombalayan İran hükümetinden operasyonu durdurmasını istedi. Salih, Yerel İçişleri Bakanı Osman Haci Mahmut’un, İran’a, Kandil dağını bombalamaya devam etmemeleri için çağrıda bulunduğunu söyledi. Salih, Süleymaniye’deki İran temsilcisini çağırarak uyardıklarını da sözlerine ekledi. İran güçleri tarafından bombalanan Kandil Dağı ve çevresinde yaşayan çok sayıdaki sivilin köylerini terk etmek zorunda kaldığı belirtilirken, Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin liderliğindeki Kürdistan Yurtsever Birliği, saldırıda 2 sivilin öldüğünü, 4’ünün yaraladığını öne sürmüştü.

İRAN 4 PKK ÜYESİNİ TUTUKLADI

Öte yandan İran, aralarında terör örgütü PKK’nın 4 üyesinin de bulunduğu 9 teröristi tutukladı. İran’ın Batı Azerbaycan eyaleti emniyet müdür yardımcısı Hüseyin Reşidi, bir Keyhan gazetesine yaptığı açıklamada, İran-Türkiye sınırında, terör örgütü PKK ve İran Kürdistan Demokrat Partisi üyesi 12 teröristle İran güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığını söyledi. Reşidi, çatışmadan sonra, İran Kürdistan Demokrat Partisi’nin 5 üyesiyle biri kadın 4 PKK teröristinin tutuklandığını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!