'Kürt de bizim Kürtçe de bizim'

Güncelleme Tarihi:

Kürt de bizim Kürtçe de bizim
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2017 00:29

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, "Türk de bizim, Zaza da bizim, Kürt de bizim, Laz da bizim. Kürtçe de bizim, Zazaca da bizim, Türkçe de bizim. Allah'ın birleştirdiğini kim ayırabilir? Yeter ki oynanan oyunların farkına varalım. Gün, ayık olma günüdür. Bizleri Kürt, Türk, Laz, Zaza diye birbirimizden ayırmaya çalışıyorlar. Asil milletimiz bizi parçalamaya çalışanlara gereken dersi verecek" dedi. Yıldırım, dün Bingöl ve Muş mitinginlerinde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

FETÖ HESAP VERECEK
"Bu ülke kolay kurulmadı. İstiklal Savaşı'nda Türk'ü, Kürt'ü, Zaza'sı, Arap'ı, Roman'ı bir olduk; beraber olduk, omuz omuza verdik, savaştık, zaferi kazandık. Cumhuriyet’i birlikte kurduk. Öyle asker kılığına girmiş üç-beş haine bu ülkeyi bırakacak göz var mı bizde? Burası bizim vatanımız, bizim toprağımız. Biz bin yıldır bu topraklardayız. Bu topraklar üzerinde hiç kimsenin, hiçbir etnik grubun diğerine üstünlüğü olamaz. FETÖ'nün itleri de kendisi de hesap verecek.

12 EYLÜL İZLERİ SİLİNECEK
Bu ülkenin, bu ay- yıldızlı bayrağın altında yaşayan bütün vatandaşlarımız başımızın tacıdır. Zazalar, Kürtler, Araplar, Türkler, Romanlar, Türkmenler; ne kadar etnik grubumuz varsa başımızın tacıdır. Bu topraklarda kardeşlikle bugünlere geldik. Birbirimize kardeş olduk, kenetlendik. Bundan böyle de hiç kimse, kimse üzerinde üstünlük taslamayacak. Herkes barış, özgürlük içinde kendi geleneklerini yaşayacak. Dilini de konuşacak, ibadetini de yapacak. Allah'ın izniyle sandıktan 'evet' de çıkacak, FETÖ de, PKK da, DEAŞ da bitecek. 16 Nisan'da vereceğiniz her 'evet' oyu, 12 Eylül Anayasası’nın kalan izlerini de yok edecek. Halkın seçtiği diktatör olur mu? Bu sistem Erdoğan için değil, her doğan içindir"

BAZI ÜLKELER DE KARŞI
Anayasa değişikliğine CHP, HDP karşı, yetmedi şimdi FETÖ de PKK da DEAŞ da karşı. Şimdi bazı ülkeler de karşı çıkmaya başladılar. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye'nin bu kutlu yürüyüşünü asla durduramayacaklar.”

BAKMADAN GEÇME!