Kürt açılımı sürecinde dış dinamiklerin katkısı var

Güncelleme Tarihi:

Kürt açılımı sürecinde dış dinamiklerin katkısı var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2009 00:00

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Başbakan Tayyip Erdoğan ile DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün yaptığı görüşmeyle "Sıkılan yumrukların açıldığını" söyledi.

Sakık, hükümetin başlattığı ’Kürt açılımı’ sürecinde uluslararası dinamiklerin katkısının yadsınamayacağını belirterek, "Dilerdik ki, bu açılım tümüyle iç dinamiklerle olsun. Ama ne yapalım ki, bu da bizim gerçekliğimiz" dedi. Sakık şunları söyledi: "Bundan sonra yol haritasını barıştan, demokrasiden yana oluşturacak bir sürece giriyoruz. Bundan sonra yan yana gelip, ülkenin temel sorunlarını konuşarak çözeceğiz. Tarih yazılıyor. Tarihi Meclis yazmalı. Barışı istemeyen, öteleyen kimse onu teşhir etmek boynumuzun borcu. Vatan üzerinde, milletin çocukları üzerinde siyaset yapmak isteyenler başarısız olacaklar. Kin ve ihaneti dillendirmek, gazetecileri suçlamak, partileri suçlamak haksızlık. Baykal’ın açıklamaları üzücü. MHP de bu süreçten dersler çıkarmalı. Biz dağdakileri aşağıya indirmek isterken, ’Biz de 50 yıl dağa çıkarız’ demek hoş değil."

Sakık, Erdoğan’ın "Muhatabım Öcalan değil DTP’dir" sözlerinin anımsatılması üzerine de, "Öcalan, İmralı’dan DTP’yi, Kürt halkını işaret ediyor. Germenin kimseye yararı yok" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!