Kürsüye Gandi gibi çıkarılıp, Ecevit olarak indirildi

Güncelleme Tarihi:

Kürsüye Gandi gibi çıkarılıp, Ecevit olarak indirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2010 00:00

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert söylemlerle yüklendi.

Hannover’e giderken uçakta CHP’deki yeni yönetimi değerlendiren Bağış, “Kılıçdaroğlu kürsüye Gandi gibi çıkarılıp, Ecevit gibi indirildi” dedi. Bağış, Kılıçdaroğlu’nun “dürüst siyaset” sözleriyle de ilgili “10 aylık torununun SSK’lı gösterilmesine razı bir anlayışın, dürüstlük edebiyatı yapması inandırıcı gelmiyor” diyerek şunları söyledi:

Komediye benziyordu

Çok kötü hazırlanmış bir konuşmaydı, komediye benziyordu. AB’yi bırakın hiçbir yeniliğe değinmedi. Hani değişim, hani vizyon? 19. yüzyıldan kalma Gandi özentisi olarak hazırlanıp çıkarıldı, 1970’li yılların Ecevit’ine benzetilmeye çalışılarak kürsüden indirildi. CHP, DSP’leşti. Ama hiçbir şeyin kopyası aslı gibi olamaz. AB vizyonu hiç yok. Tabii dış politikada kimlerle çalışacak onları görelim. Ümit ederim AB yolundaki değişimlere destek verir. Hodri meydan. İşsizlik, yolsuzluk edebiyatı yapıyor. Sanki bunlar daha önce yoktu.

Değişen gömleği

Recep Bey ifadesi büyük saygısızlık. Onun kendi ayarını gösteriyor. Kimi zaman “Abi” diye hitap ettiğim Sayın Kılıçdaroğlu’na yakıştıramadım bu söylemi. Sayın Kılıçdaroğlu, Şaban Dişli, Melih Gökçek, Dengir Mir Mehmet Fırat’la ilgili ortaya attığı iddialarla meşhur olmaya çalıştı. Bu iddialarla ilgili mahkemeye ve savcıya gitmiş tek belge yok. Değişmiş bir şeyi de yok. Bir değişen varsa o da gömleğinin markasıdır. m Uğur ERGAN / HANNOVER
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!