Kuriş sorguda sürekli ağladı

Güncelleme Tarihi:

Kuriş sorguda sürekli ağladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Operasyonda ele geçirilen kasetler arasında iki yıl önce kaçırılan İslamcı feminist yazar Konca Kuriş'in sorgu kaseti de bulundu. Sorgusu sırasında sürekli gözyaşı döken Kuriş'in infazdan önce kasetteki son sözleri ise ‘‘Ben bir Hizbul İslamım, yaşasın Hizbullah’’ oldu.

Operasyonlar sırasında ele geçen 2959 teyp kaseti ile 374 video kasetinin arasında, iki yıl önce kaçırılan, İslamcı feminist yazar Konca Kuriş'in sorgu kasetine de rastlandı. 10 dakikalık sorgu kasetinde sık sık ağladığı dikkat çeken Kuriş'in ‘‘Ben örgütümden ayrılmakla hata ettim. Savunduğum fikirler de yanlıştı. Ancak bazı kişiler ve gruplar beni yönlendiriyordu. Ben de onların desteğiyle kamuoyuna ulaştım. Hatta Amerikalı bir grup beni ülkelerine davet etti. Kaçırılmasaydım, Amerika'ya gidip konferanslar verecektim’’ dediği bildirildi. Polis yetkilileri, sorgu bantının, Konca Kuriş'in iki dakika süren hıçkırıkları ve ‘‘Yaşasın Hizbullah’’ sloganıyla bittiğini söylediler.

Hizbullah operasyonu sırasında yakalanan ve Mersin polisinin teşhis ettiği Akdeniz bölge sorumlusu Emin Ekici'nin, örgütün infazcı olduğu ortaya çıktı. Emin Ekinci, Konca Kuriş'in kaçırılma talimatını verdiğini, Çengelköy'deki evde cesedi bulunanları da kendisinin öldürdüğünü itiraf etti. Mersin ekibinin örgütün il ve Akdeniz sorumlusunu teşhis etmesi üzerine Konca Kuriş olayında, ilk kez bu kadar önemli mesafe alındı. Kısa bir sorgulamaya alınan Emin Ekinci, ‘‘Konca Kuriş'in, kaçırılma emrini ben verdim. Konca'yı evinin önünden kaçıran ekip, bir mahallede başka bir ekibe teslim etti. Bu ekip de, Konca'yı bir kamyonetle başka bir adrese götürdü’’ dedi.

Kuriş'in kaçırılması emrini ben verdim

Operasyon sırasında sağ yakalanan örgütün Akdeniz bölgesi sorumlusu baştetikçi Emin Ekinci (ortada), Konca Kuriş'in kaçırılma emrini kendisinin verdiğini itiraf etti. Ekinci, ‘‘Cesetleri bulunan işadamlarını da ben öldürdüm’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!