Küreselleşme, AB liderlerini böldü

Güncelleme Tarihi:

Küreselleşme, AB liderlerini böldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2005 16:27

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin liderlerinin, Londra'da yapılan bir günlük gayri resmi zirvenin gündeminde önemli yer tutan küreselleşme konusunda değişik yaklaşımlar sergiledikleri bildirildi.

AB dönem başkanı İngiltere ile İtalya hükümetlerinin sözcüleri, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun, Avrupa'nın son derece cömert sosyal modelinin geliştirilip, mal ve hizmetlerin serbestleştirilmesi, yüksek öğretim ve bilimsel araştırmaların desteklenmesi ve çalışan kesimin desteklenmesine yönelik bir model önerdiğini belirtti. Sözcüler, çok sayıda AB üyesi ülkenin liderinin de bu yaklaşıma destek verdiğini açıkladı.
Sözcüler, ancak bazı liderlerin, çalışmayan kesimin üretime katılması için yeni yeteneklerle donatılması amacıyla kullanılacak bir fonun oluşturulması fikrine karşı çıktıklarına dikkat çektiler. Sözcüler, Almanya'nın kısa süre sonra görevi devredecek Başbakanı Gerhard Schröder'in ise herhangi bir ülkede pazarın, küreselleşmenin etkilerinden korunmasının imkansız olduğu uyarısında bulunduğunu bildirdi.
İngiliz sözcü, Başbakan Blair'in zirve gündemine koyduğu çeşitli konularda bugün çok belirgin bir ilerleme sağlanamayabileceğini belirtirken, “Ancak bugün doğru soruyu ortaya koyup, tartışmayı doğru formüle etmek mümkün olabilecektir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!