'Küre operasyonu' davası yargılanmasına devam edildi

Güncelleme Tarihi:

Küre operasyonu davası yargılanmasına devam edildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2007 12:42

Kamuoyunda “Sauna Çetesi” olarak bilinen, aralarında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır ile sanatçı İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu 18 sanığın yargılanmasına Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Haberin Devamı

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki bugünkü duruşmaya tutuklu sanıklar Kasım Zengin, Osman Hüseyin Selçuklu, Serdar Yük, Siyami Gündüzoğlu, Tamer Topsakal ile tutuksuz sanıklar Ertuğrul Çakır, Bekir Gökhan Kazancı, Ömer Faruk Çalışkan, Mustafa Aksoy, sanık avukatları ve müdahil avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, sanık Ertuğrul Çakır ile daha önce tanıştığı ve arkadaş oldukları gerekçesiyle duruşmadan çekilmişti. Bu nedenle mahkeme heyetine Hakim Üye Süreyya Gönül başkanlık etti.

Sanık İbrahim Tatlıses'nin avukatı Aslıhan Barış Girgin, daha önce de talep ettikleri Eyüp Kanat ve Oğuzhan Türkoğlu'nun tanıklıklarına başvurulmasını istedi. Müşteki sanık Zeliha Tüfekçi'nin avukatı Temel Eken'in gösterdiği tanık Pınar Uçar da tanık olarak dinlenildi.

Haberin Devamı

Zeliha Tüfekçi'nin işlettiği saunada güzellik uzmanı olarak çalıştığını ifade eden Uçar, Kasım Zengin'in sık sık saunaya gelip gittiğini ve bir zaman sonra saunada çalışan Dilek Uçar ile nişanlandığını anlattı.

Zengin'in, Zeliha Tüfekçi'nin masaj salonunu almak ve ruhsatını salonda çalışan Hakan Kılıç'ın üzerine yapmak istediğini bildiğini kaydeden Uçar, Zeliha Tüfekçi'nin bunu kabul etmediğini, bu yüzden de Kasım Zengin'in Tüfekçi'yi telefonda tehdit ettiğini iddia etti.

Tehditlerin artması üzerine Zeliha Tüfekçi'nin yanında tabanca bulundurmaya başladığını belirten Pınar Uçar, Kasım Zengin'in bazen adamlarını göndererek işyerinin hasılatını aldırdığını, bazen de salonda çalışan Hakan Kılıç'ın hasılatı elden Zengin'e götürdüğünü ileri sürdü.

Mahkeme Başkanı Süreyya Gönül, sanık Tatlıses'in avukatı Girgin'in dinlenilmesini talep ettiği tanıkların davanın esasına etkili olmayacağı gerekçesiyle tanıkların talimatla dinlenilmesinin reddine karar verildiğini açıkladı.
Dava dosyanın geniş kapsamlı olduğu için incelemediğini ifade eden Gönül, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmanın ertelendiğini bildirdi.

İSTENEN CEZALAR

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit'in sunduğu esas hakkındaki mütalaada, sanıklar Zengin, Çakır, Selçuklu, Yük hakkında, “haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla cebir ve tehdit yöntemleri kullanan silahlı örgüt kurmak ve yönetmek, devletin gizli kalması gereken bilgi ve belgelerini elinde bulundurmak, silahla ve birden çok kişiyle gasp ve tehdit, silahla ve birden çok kişiyle iş ve çalışma hürriyetini tahdit, birden çok kişiyle hürriyeti tahdit, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarını düzenleyen TCK'nın 220/1-3-5. maddeleri, 339/1. maddesi, 149/1. maddesinin a, c, d, f, g bendleri, 106/2. maddesinin a, c, d bendleri, 109/2-3. maddesinin a ve b bendleri, 117/1. maddesi, 119. maddenin a, c, d bendleri, 158/2. maddesi ve 204/1. maddesi uyarınca toplam 31 yıldan 74 yıla kadar değişen hapis cezaları talep ediliyor.

Haberin Devamı

Mütalaada, sanatçı İbrahim Tatlıses hakkında da “birden çok kişiyle hürriyeti tahdit suçuna azmettirmek suretiyle örgüte yardım” suçundan Türk Ceza Kanunu'nun 220/7-3 ve 109/2-3 maddelerinin a ve b bentleri gereğince 5 yıl 3 aydan 18 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!