Kürdistan için AKP ikna mı oldu

Güncelleme Tarihi:

Kürdistan için AKP ikna mı oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye’de yaşanan gelişmelerde AK Parti hükümetinin izlediği politikalara tepki göstererek, “Kürdistan’ın kurulması konusunda AKP ya ikna olmuştur ya da Suriye’ye girmek için önceden tezgâhlanmış bir tertibin ana aktörü haline gelmiştir” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, dün düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

- AKP tüm politikalarını Esad’sız bir yönetim sürecine bağlamıştır. Rusya dahi bir yanda Şam yönetimiyle görüşürken, diğer yanda muhaliflerle temas kurmuş, ayakları yere sağlam basan dış siyasetiyle varlığını göstermiştir. AKP ise Batı’nın ‘Don Kişot’u olarak dış politika çatısını Esad’sız bir Suriye’ye göre kurmuştur.

- Bunlar olurken Suriye’nin kuzeyinde peşmerge, PKK ve Suriye’deki uzantısı PYD bazı şehirleri kontrol altına almıştır. PKK-Peşmerge koalisyonu açıkça işgal ve müdahalede bulunmuştur. Sınır kapıları da gerek El Kaide gerekse de PKK’lılar tarafından denetim altına alınmıştır. Bu gelişmeler Türkiye için en üst seviyede tehdit algılamasıdır. Uzun bir süredir siyasi iktidarı ısrarla ikaz ettik. ‘İran, Türkiye, Irak ve Suriye topraklarında 4 parçalı Büyük Kürdistan planlanmaktadır’ demiştim. Başbakanlık düzeyinde ardı arkasına gecikmiş güvenlik toplantılarını ciddiyetten ve basiretten uzak olarak görüyoruz.

Haberin Devamı

- Acaba Suriye’nin kuzeyindeki Peşmerge oluşumuyla ilgili AKP hükümetine daha önceden bir bilgi verilmiştir de ardından bunun zamana yayılması mı temenni edilmiştir? Peşmerge reisi son 1 yılda 2 defa ülkemize gelmiştir. ABD’nin görüşlerini AKP’ye taşıması kuvvetli bir ihtimaldir. Bize göre Kürdistan’ın kurulması konusunda AKP ya ikna olmuştur ya da Suriye’ye girmek için önceden tezgâhlanmış bir tertibin ana aktörü haline gelmiştir.

- Dikkat ediniz, Başbakan Kürdistan’a değil, PKK’nın faaliyetlerine tepkilidir. Şam’dan sonra sıranın Türkiye’ye geleceği, kesine yakındır. AKP hükümeti en başta muhalifler üzerinde baskı kurmalıdır. Suriye’nin kuzeyinde Kürdistan kurulmasına fırsat verilmemelidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!