Kurbanlık satışı başladı

Güncelleme Tarihi:

Kurbanlık satışı başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2009 16:21

İstanbul'da kurbanlık hayvan satışına başlandı.

Haberin Devamı

Kurban satış yerlerinden derlenen bilgiye göre, büyükbaş hayvanların satış fiyatı 3-8 bin TL arasında, küçükbaş hayvanların satış fiyatı ise 300-700 TL arasında değişiyor.

Kurban almak için hayvan pazarına gelen vatandaşlar fiyatları pahalı bulurken, satıcılar ise ucuz olduğu ve fiyatların abartıldığı görüşünde.

Erzurum'dan İstanbul'a kurbanlık hayvan satmak için gelen Nidai Alpkılıçyaptığı açıklamada, yaklaşık 30 saatlik bir yolculuğun ardından kontrolden geçerek kente giriş yaptıklarını ve hiçbir problem yaşamadıklarını söyledi.

Satış için getirdiği büyükbaş hayvanlardan 4 paya bölünenlerin 3.000 TL'den başladığını belirten Alpkılıç, 7 pay olanların da 6-7 ve 8 bin TL civarında olduğunu bildirdi. Alpkılıç, müşterilerin yeni yeni gelmeye başladığını ve 5 bin TL'den satışa çıkardığı bir hayvanı pazarlıkla 4 bin 800 TL'ye verdiğini belirtti.

Bu sırada hayvanlara bakmak için gelen bir vatandaş, bu yılki fiyatların geçen seneki fiyatların iki katı olduğunu, geçen yıl 375 TL para vererek ortak olduğu bir hayvana bu yıl 600 TL vermeye bile razı olmasına rağmen alamadığını söyledi.

Haberin Devamı



Vatandaşlar, markette kemiksiz etin kilosunun 18 TL olduğunu, satıcının söylediği 9 TL baskül fiyatının da yüksek olduğunu savundular.

Ağrı'dan getirdiği hayvanları satışa çıkaran Barış Çelik de henüz siftah yapmadığını belirterek, “Vatandaş pahalı diye şikayet ediyor, biz de ucuz diye şikayet ediyoruz. Doğuda hayvan bu sene çok pahalı. Geçen yıl orada 2.000 TL olan hayvan bu sene 4.000 TL. Buraya getirdiğin zaman yer ve çoban parası, yeme içme maliyeti bir hayvanın fiyatını 500 TL artırıyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!