Kurbana ilk gün 325 gazi

Güncelleme Tarihi:

Kurbana ilk gün 325 gazi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kurbanlıklarla kasaplar arasındaki amansız mücadele, 325 kasabın yaralanmasına neden oldu. Acemilikten ya da kurbanlıkların azgınlığından meydana gelen kazalarda yaralananlar hastanelerin acil servislerini doldurdu.

Kurban bayramında acemi kasaplar ile canlarını kurtarmak isteyen kurbanlıkların neden olduğu olaylarda çok sayıda kişi yaralandı. Kurban kesmek isteyen acemi kasapların el ve bacaklarını kesmelerinin yanı sıra, kurbanlık inek ve boğaları zaptedemeyerek sürüklenen ve vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralananlar hastanelerin acil servislerini doldurdu. Trabzon'da sabahın erken saatlarinden itibaren hastanelere tedavi için gelenlerin sayısı 100'ü buldu. Hastane yetkilileri, kurban bayramının ilk gününde bu kadar yaralı beklemediklerini bildirdi. Trabzon'da başta KTÜ Farabi Hastanesi olmak üzere, Numune ve SSK hastanelerine gelen hastaların çoğu, bacak ve kollarından derin bıçak yaraları aldığı için yataklı tedaviye alınırken hafif yaralananlar ayakta tedavi edildikten sonra evlerine gönderildi.

Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Kilis'te, kurban kesenlerden 118'i parmaklarını ve ellerini de kesti. Gaziantep'te 43, Kahramanmaraş'ta 36, Kilis'te 11, Adıyaman'da ise 28 kişi, parmak ya da ellerindeki bıçak kesiği nedeniyle çeşitli hastanelere başvurdu. Bu yaraların genellikle hafif olduğu çok azına dikiş atıldığı, bazılarına ise sadece pansuman yapıldığı belirtildi.

Kurban kesimleri sırasında kol, bacak ve ellerini kesen Samsun'da 50, Konya'da 39, Ordu'da 6, Tokat'ta 5, Çorum ve Sinop'ta 1'er, Amasya'da 3 kişi devlet hastanelerinde ayakta tedavi edilip, taburcu edildiler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!