Kurban sayısı 4 oldu

Güncelleme Tarihi:

Kurban sayısı 4 oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2006 00:00

Kuş gribi bir can daha aldı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören 16 yaşındaki Fatma Özcan, tüm çabalara karşın dün öğlen saatlerinde yaşamını yitirdi. Böylece Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi’nde kuş gribine yakalanarak tedavi için sevkedildikleri Van’da ölen hastaların sayısı 4’e çıktı.

GEÇ SEVKEDİLDİ

Fatma Özcan’ın Ankara’ya gönderilen test sonuçları henüz gelmemesine rağmen klinik bulgularının kuş gribi ile aynı olduğu açıklandı. Başhekim Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, "Fatma hasta olan bir tavuğu kesip yemek hazırlamış, Daha sonra ateş öksürük ve boğaz ağrısı ile 5 gün sonra Doğubeyazıt Devlet Hastanesi’ne başvurmuş. Maalesef bize geç getirildi" dedi.
/images/100/0x0/55ead8c7f018fbb8f89a7fec

KARDEŞİ DAHA İYİ

Fatma Özcan’ı yaşatmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları öğretim üyesi Prof.Dr. Ahmet Faik Öner, ancak akciğerlerinin tedaviye cevap vermediğini söyledi. Fatma Özcan’ın daha önce ölen Fatma, Muhammet Ali ve Hülya Koçyiğit kardeşlerle klinik durumlarının tamamen aynı olduğunu açıklayan Öner, "Fatma’nın akciğerindeki bulgular, hastaneye geldiğinden beri hep kötüye gitti. Kendisini uyutup solunum desteğine bağladık. Bundan başka yapabileceğimiz bir şey yoktu" diye konuştu. Özcan’ın dün Ankara’dan gelen test sonuşları pozitif çıkan 6 yaşındaki kardeşi Muhammet Özcan’ın durumunun daha iyi olduğu açıklandı.

Hiç okula gidemedi

VAN’da Kuş Gribi ile girdiği savaşı kaybeden 16 yaşındaki Fatma Özcan’ın dayısı Mehmet Güzenge, genç kızın Mehmet Emin ve Cemile çiftinin ikinci çocukları olduğunu söyledi. Bir hafta önce bahçelerinde besledikleri ördekleri ahıra bıraktıktan sonra rahatsızlanan Fatma’nın babasının günübirlik işlerde çalıştığını belirten Güzenge, küçük kızın ailesi tarafından okula gönderilmediğini ve okulla hiç tanışmadığını söyledi. Özcan ailesinin Sağdıç köyünde yaşayan 15 yaşındaki kızları Hatice Özcan ise virüse karşı verdiği mücadeleyi kazandı. Büyük bir sevinçle evine dönen Hatice, aynı hastanede tedavi gören amcasının kızı Fatma Özcan’ın ölüm haberiyle yıkıldı. Fatma Özcan dün akşam üzeri Sağdıç Köyü’nde toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!