Kurban Bayramı ne zaman hangi güne denk geliyor? Bayram tatili kaç gün?

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı ne zaman hangi güne denk geliyor Bayram tatili kaç gün
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2018 18:13

Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek sorusu birçok kişi tarafından büyük bir merakla sorgulanmaya devam eden konular arasında yer alıyor. Yaz aylarının sonuna doğru denk gelecek olan Kurban Bayramının bu yıl kaç gün tatil olacağı da tatile gidecek olan vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, Kurban Bayramı ne zaman hangi güne denk geliyor? Bayram tatili kaç gün?

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı ardından Kurban Bayramı'na yönelik sorgulamalar hız kazandı. Kurban Bayramı için artık çok az bir zaman kala vatandaşlar net bir tarih öğrenmek istiyorlar. Peki, Kurban Bayramı ne zaman hangi güne denk geliyor? Bayram tatili kaç gün?

2017 yılındaki Kurban Bayramı 30 Ağustos ile birleştiği için 11 gün tatil yapma şansı bulan çalışan kesim, 2018'de de Kurban Bayramı'nda uzun bir tatil yapma şansına sahip olabilecek. Kurban Bayramı'nın arefesi 20 Ağustos Pazartesi gününe denk geliyor. Takip eden Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma ise resmi tatil. Dolayısıyla bu sene Kurban Bayramı'nda yine 9 günlük bir tatil gözüküyor.

BAKAN’DAN AÇIKLAMA

Bakan Numan Kurtulmuş, bayram tatilinin 9 güne uzatılması konusunda “Ben Kültür ve Turizm Bakanı’yım şu anda, bana sorarsanız; insanların turizm faaliyetleri. Ama bir de bunun bir ekonomik şeyi var, bu biraz kolay değil” dedi.

Haberin Devamı

2018 YILINDA YAPILACAK RESMİ TATİLLER LİSTESİ

– 15 Temmuz Demokrasi Bayramı (Pazar günü)

– 20 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Pazartesi günü) resmi tatil

– 21 Ağustos Kurban Bayramı 1.gün (Salı günü) resmi tatil

– 22 Ağustos Kurban Bayramı 2.gün (Çarşamba günü) resmi tatil

– 23 Ağustos Kurban Bayramı 3.gün (Perşembe günü) resmi tatil

– 24 Ağustos Kurban Bayramı 4.gün (Cuma günü) resmi tatil

– 30 Ağustos Zafer Bayramı (Perşembe günü) resmi tatil

– 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı (Pazartesi günü)

BAKMADAN GEÇME!